Polismyndigheten

IT-tekniker, placering i Göteborg

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Västra Götalands län
Annonserat
den 22 november 2021
Stängs
den 27 november 2021
Ref:
A661.518/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en IT-tekniker till vår avdelning som är engagerad, strukturerad och nyfiken. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och IT-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar IT- och informationssäkerhet samt signalskydd.

Arbetsbeskrivning

Vi inom Leverans och Support är IT-avdelningens fältorganisation och har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.

Vi växer så det knakar och är nu inne i en spännande expansiv fas. Vi behöver förstärka vårt positiva och engagerade agila team med fler erfarna tekniker som vill jobba med andra linjens support och arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag.

Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge IT-support i secondline till våra slutanvändare vid Polismyndigheten samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Det förekommer mycket resor inom hela region väst och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår även i tjänsten. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • IT inriktad Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning
 • Arbetslivserfarenhet av arbete som IT-tekniker/Supporttekniker.
 • Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
 • Erfarenhet av liknande arbete som innefattat uppdrag av samordnande/ planerande karaktär, inom IT.
 • Förmågan att uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift.
 • B-körkort och vana att köra bil.
 • Kännedom om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
 • Cisco CCNA R&S certifikat
 • Vana vid ärendehanteringssystem, Remedy ARS eller motsvarande.
 • Erfarenhet av mobiltelefoniadministration i större organisationer.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även besitter:
 • Kunskap om Polisbil 2018.
 • Erfarenhet av att arbeta med telefoni, telefoniväxelsystem, mobiltelefoni.
 • Erfarenhet av att arbeta med audio/video system.
 • Kunskaper av att arbeta administrativt med serverkonfiguration/policyhantering/AD.

Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du räds inte 3staviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vid frågor om uppdraget, välkommen att kontakta gruppchef:

Alf Olsson tlf. 010-5656959 / alf.olsson2@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Sigrid Palmkvist, sigrid.palmkvist@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort:Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker, Leverans och samordning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 26e november 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A661.518/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A661.518/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb