FRA

IT-arkitekt

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 22 november 2021
Stängs
den 12 december 2021
Ref:
2826993
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven problemlösare för skapandet av en ny IT-arbetsplats. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv miljö där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som IT-arkitekt hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Du kommer tillhöra kontoret för Drift- och IT-infrastruktur vars uppgift är att leverera en stabil och väl anpassad IT-infrastruktur och gemensam IT-drift utifrån verksamhetens behov.

Vi behöver dig som kan hjälpa oss att ta fram vår nya IT-arbetsplats. I rollen som IT-arkitekt kommer du att ingå i en enhet på ca 20 personer med olika kompetenser för att tillgodose att vi med djup och bred kompetens utvecklar FRAs IT-infrastruktur enligt uppsatta mål med väl avvägd säkerhetsnivå.

Tjänsten innefattar att utveckla våra användares IT-arbetsplats till en modern miljö, presentera lösningsförslag och förändringsprojekt för kund och beställare, tekniskt leda och tillsammans med kund säkerställa en framtidsäker livscykel för IT-arbetsplatsen, tekniskt leda moderniseringen av större IT-miljöer med fokus på IT-arbetsplatstjänster samt att förstå kundernas verksamhetsbehov och omvandla dem till IT.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Vi ser att du som söker den här tjänsten har en högskoleutbildning med IT-inriktning, där en certifiering som IT-arkitekt är meriterande, alternativt att du besitter motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Rätt person har tidigare arbetat med större IT-miljöer i rollen som IT-arkitekt eller projektledare, har genomfört större förändringsprojekt och modernisering inom IT-arbetsplats samt har erfarenhet av att ha presenterat lösningsförslag och förmedlat dess verksamhetsnytta. Om du har arbetat med IP-telefoni och/eller tagit fram tjänstekatalog ser vi det som meriterande.

Du som söker ska ha kunskap om Device Management, virituella klienter och Microsoft SCCM samt ha kunskap om klientoperativ. Därutöver ser vi det som meriterande om du har kunskap om Linuxklient, Active directory samt GPO:er. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har lätt för att ta initiativ och ta ansvar för dina uppgifter och har ett strukturerat förhållningssätt där du har god förmåga att prioritera, sätta upp och hålla tidsramar samt driva dina processer framåt. Du har en god samarbetsförmåga och har en vilja och förmåga att vilja hjälpa andra och leverera lösningar på eget initiativ. Vi ser även att du som person är lugn och stabil och därmed har kapacitet att bibehålla ett realistiskt perspektiv på situationer med fokus på rätt saker. Vi tror även att rätt person visar på engagemang i sitt arbete och har lätt för att komma med nya och kreativa idéer och angreppssätt i sitt arbete.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 58. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-12-12.
Ange referensnummer 4028/19 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb