Utvecklare till Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid Must

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 22 november 2021
Stängs
den 14 december 2021
Ref:
25908
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Säkerhetsunderrättelseavdelningens analyssektion (SÄKU ANA) arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt att bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer. En stor del av arbetet på SÄKU är inriktat mot främmande staters under-rättelse-verksamhet som riktas mot Sverige och svenska intressen, med särskilt fokus på den främmande under-rättelse-verksamhet som riktas mot Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som utvecklare vid SÄKU ANA arbetar du tillsammans med sektionens analytiker med att ur en rad olika informationsmängder hitta potentiella säkerhetshotande aktörer. Vi söker nu fler medarbetare som skall ansvara och utveckla tekniken inom ett dataintensivt verksamhetsområde. Du förväntas kunna driva frågor självständigt men kommer ingå i ett team med ett helhetsansvar. Ni förväntas kunna ta fram och driva strategier såväl som genomföra dess implementering inom allt från plattform, backend, frontend, data engineering, användardesign, till hantering av stora informationsflöden. Gruppen kommer ansvara för all drift och förvaltning.

Vi söker dig som ser dig själv som erfaren och kunnig inom området och är van att jobba i en modern mjukvarumiljö med agil kultur.

Exempel på teknikområden
 • Konfiguration, utveckling och drift av servrar, samt deras operativsystem (både Linux och Windows).
 • Ansvara för övervakning på infrastruktur och applikationer.
 • Ansvara för uppdateringar inom alla delar av systemet.
 • Stödja design, utveckling och integration av virtuella klient- och serverlösningar.
 • Stödja intern vidareutveckling och drift av applikationer.
 • I samarbete med andra nätverksspecialister ansvara för nätverk och konfiguration.
 • Utveckla integrationer mellan applikationer och system.

Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning med inriktning på datateknik, datalogi, systemvetenskap, data science eller lång arbetslivserfarenhet inom verksamhetsområdet.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och på engelska.

Ställda krav ska kunna verifieras genom intyg eller referenser.

Meriterande
 • Kunskaper om Ansible och shellscripting i bash.
 • Erfarenhet av arbete med Kubernetes.
 • Erfarenhet inom konfiguration och drift av Active Directory.
 • Erfarenhet av modelleringsarbete.
 • Erfarenhet inom konfiguration och drift av SAN.
 • Erfarenhet inom konfiguration och drift av nätverksövervakning.
 • Erfarenhet med arbete med olika virtualiseringstekniker som Citrix eller VMWare.
 • Erfarenhet av arbete med workflows.
 • Erfarenhet av "cloud native" mjukvaruinfrastruktur, infrastructure-as-code etc
 • Erfarenhet av att arbeta med IT-system som hanterar försvarssekretess i de högre säkerhetsnivåerna.
 • Erfarenheter av integration.
 • Förvaltning och drift av applikationer (COTS och Open Source).
 • Kunskaper om säkerhetslösningar i komplexa systemlandskap där höga säkerhetskrav ställs.
 • Erfarenhet av olika programmeringsspråk, så som Python, Java, Bash och C++.
 • Erfarenheter av databastekniker och verktyg så som ElasticSearch, Hadoop, MongoDB, Spark, Kafka och Neo4j

Referenser till meriterande erfarenheter skall kunna styrkas.

Personliga egenskaper
För att passa som medarbetare hos oss har du, förutom hög säkerhetsmedvetenhet, mycket god integritet och god samarbetsförmåga. Du är problemlösnings- och resultatorienterad, samt är öppen för nya lösningar och förändringar. Du är erfaren från flera projekt där höga säkerhetskrav ställts både på projektarbetet och på resultatet.

Befattningen kräver att du är kommunikativ, drivande, strukturerad, kreativ, omdömesgill och har lätt för att samarbeta. Vidare har du förmågan att arbeta lojalt i tillfälligt sammansatta lösningsteam. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal. Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv " Utvecklare ANA" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Camilla Robertsson för SACO/HKV, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Ansökan med personligt brev och CV skickas med post till
Försvarsmakten

Must Ledk HR

107 85 Stockholm

Märk din ansökan "Utvecklare SÄKU"

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-12-13. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb