Teknisk Systemförvaltare

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 22 november 2021
Stängs
den 10 januari 2022
Ref:
25895
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Sektionen Logistik Integration i Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker dig som vill jobba som Teknisk Systemförvaltare, på Systemförvaltningsenheten i Arboga.

Vi söker dig som trivs att jobba med andra, som vill utvecklas i din roll och möta nya utmaningar med goda möjligheter till både kompetensutveckling och fysisk träning på arbetstid.

Om Verksamheten
Systemförvaltningsenheten (SFE) är en intressant och dynamisk verksamhet som erbjuder ett gott arbetsklimat, med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Sektionen Logistik Integration inom SFE ansvarar för systemförvaltning av IT-system för den centrala verksamheten. Sektionen består av ett gäng kompetenta medarbetare med en stark teamkänsla. Vi behöver nu förstärka teamet då det är en stor efterfrågan på våra tjänster.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker nu systemförvaltare för förvaltning av, i huvudsak, tekniska plattformar och som ska fungera som ett tekniskt stöd till applikationsförvaltare inom sektionen. Rollen innebär att du i huvudsak kommer att arbeta med förvaltning och vidareutveckling av system inom Försvarsmakten. Du kommer bland annat att arbeta med att:
 • Omvärldsbevaka och bedöma sårbarheter i den tekniska miljön
 • Livscykelhantera IT-system
 • Felsöka, felrätta, testa samt ta fram dokumentation
 • Verka för att utveckla samarbete mellan systemförvaltningen och övriga berörda organisationer
 • Aktivt bedriva förvaltningsarbete för att vidmakthålla Försvarsmaktens IT-system
 • Säkerställa att IT-systemen uppfyller Försvarsmaktens olika regelverk främst inom tillgänglighet och säkerhet
 • Ansvarar för att planera och budgetera inom egen ansvarsområde

Kvalifikationer
 • Relevant akademisk examen eller motsvarande förvärvade kunskaper
 • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet som systemförvaltare, systemanalytiker eller motsvarande, gärna från större organisationer och med komplexa IT-system
 • Tidigare arbetat med framtagning och dokumentering av förvaltningsplaner eller annan teknisk dokumentation
 • Erfarenhet av att ta fram och driva en teknisk förändring för IT-system
 • Bred kompetens inom IT, såsom underliggande infrastruktur, t.ex. objektrelaterade db, OS, nätverk samt säkerhetshöjande produkter
 • Vana av att arbeta såväl i grupp som självständigt mot satta mål och tidplaner

Meriterande
Det är meriterande om du har arbetserfarenhet och/eller kunskap inom ett eller flera av följande områden:
 • ITIL och processorienterat arbetssätt
 • PM3 eller annan förvaltningsmodell
 • Projektledning
 • Scriptning/programmering ex POWERSHELL, batch, Transact-SQL, VB-skript, Visual Basic
 • Active Directory
 • Nätverk
 • Brandvägg
 • Försvarsmaktens IT-system, specifikt inom logistikområdet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är nyfiken och söker nya utmaningar. Du är förmodligen en driven person som gillar att ta initiativ och ansvar samt tycker om att arbeta i team. Du är noggrann, strukturerad och säkerhetsmedveten. Det är viktigt att du är serviceinriktad och har förmåga att se både helhetsbilden samt relevanta detaljer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsort: Arboga

Tjänsten är en tillsvidareanställning som civilt anställd på heltid och inleds med sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Anna-Lena Danielsson, 070-8528337. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-09.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb