Försvarsmaktens Cyberförsvar söker analytiker till Stockholm

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 22 november 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
25902
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?Försvarsmakten söker medarbetare till cyberförsvaret med inriktning på defensiva cyberoperationer med placering i Stockholm.

Vi försvarar Sverige och Sveriges intressen i cybermiljön dygnet runt, året om. Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet av praktisk it-säkerhet, till exempel incidenthantering, analys och säkerhetsövervakning.

Om befattningen
I rollen som analytiker har du ett stort ansvar med omväxlande arbetsuppgifter som bidrar till Sveriges försvarsförmåga och förmågan att förhindra it-angrepp mot Försvarsmakten. Vi erbjuder en stimulerande och meningsfull arbetsplats med vidareutbildning och stora utvecklingsmöjligheter.

Exempel på arbetsuppgifter är:
* Identifiera och utreda intrång, sårbarheter och it-säkerhetsincidenter samt föreslå lämpliga åtgärder.
* Arbeta med utveckling av metod, verktyg och stödsystem för försvaret av Försvarsmaktens it- och nätverksmiljö.
* Analys av skadlig kod från de mest kvalificerade hotaktörerna.
* Att delta i nationella och internationella övningar.

Kvalifikationer
* Två års arbetslivserfarenhet av arbete i en bedömt motsvarande roll, till exempel Security Operations ett CERT-team eller en NOC.
* Högskoleutbildning inom it- eller informationssäkerhet eller bedömd motsvarande kunskap.
* Du har goda kunskaper om operativsystem gärna både Linux och Windows.
* Goda kunskaper inom it- och nätverkssäkerhet.
* Du har grundläggande programmeringskunskaper i något program- eller skriptspråk.
* Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande
* Arbetslivserfarenhet av nätverk, brandväggar, it-infrastruktur och mjukvara för cybersäkerhet som, EDR, IDS och SIEM.
* Erfarenhet av ramverken MITRE ATT&CK Framework och NIST Cybersecurity.
* Arbetslivserfarenhet från en roll där du har arbetat med incidenter, logganalys och larm, till exempel Service Desk, Network Operations eller Problem Management.
* Erfarenhet från CTF-utmaningar och Bug Bounties.
* It-säkerhetscertifiering, exempelvis CISSP, GIAC, CEH eller motsvarande.

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt. Du ska vara uthållig och strukturerad. Du har en god förmåga att samarbeta och samverka med andra och du är flexibel och lojal mot våra gemensamma mål. Du är serviceinriktad och vill utvecklas och bygga din specialistkunskap.

Övrigt
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess.
Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort, Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se.

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2022-01-16. Ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 271193. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb