Utvecklingschef IT till Trafikförvaltningen

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 november 2021
Stängs
den 27 december 2021
Ref:
8880b436-63ab-4948-98c7-9290e5ba425b
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup, komplexa lösningar och omfattande IT-infrastruktur.

Nu söker vi en utvecklingschef som vill ta det yttersta ansvaret att tillsammans med verksamhet driva den fortsatta digitala tjänsteutvecklingen av våra externa digitala tjänster.

Om tjänsten

Som utvecklingschef för Externa tjänster på Trafikförvaltningen (SL) har du det yttersta verksamhetsansvaret för ca 250 personer med 4 direktrapporterande gruppchefer och ett stort budgetansvar.

Sektionen ansvarar för att utveckla och leverera överenskomna digitala tjänster som primärt nyttjas av resenärer, trafikutövare och samarbetspartners.

Digitalisering inom Trafikförvaltningen är avgörande för att vi ska kunna erbjuda moderna och användarvänliga tjänster för alla våra resenärer, vilket i sin tur gör viljan att resa smart och miljövänligt ökar.

Sedan starten av vår digitaliseringsresa har vi drivit igenom digitalisering av olika kund- och resenärsnära tjänster såsom realtidsbaserad trafikinformation, digitala skyltar, webb och app. Alla våra tåg och anläggningar är nu mer eller mindre uppkopplade (IoT) och vi fortsätter digitaliseringen för att förenkla resandet med ex. betalkort och realtidsdata för trängsel och busspositioner.

I din roll som ledare stöttar du dina gruppchefer och kollegor i den fortsatta agila transformationen samt i utvecklingen mot en fullt ut tjänstelevererande organisation.

Vidare ingår att:
  • ansvara för att sektionen styrs, utvecklas och levererar det stöd som verksamheten behöver för att bli lyckosam
  • skapa förutsättningar för dialog och samarbete med andra sektioner och funktioner inom Trafikförvaltningen
  • bidra till sektionens utveckling genom innovation, kontinuerlig förbättring och ett transparent förändringsarbete.
  • skapa dialog och samarbete med viktiga intressenter såsom politiker, innovationsforum, regionledning mfl för att få gehör för nya satsningar och förslag
  • Som utvecklingschef för sektionen Externa tjänster rapporterar du till CIO och ingår i IT-ledningsgruppen.


Vad vi söker efter

För att lyckas i rollen krävs stor erfarenhet och kunskap om förändringsledning, samt agil transformation i komplexa organisationer. Du trivs när du får skapa goda förutsättningar för dialog och samverkan med andra delar av verksamheten likväl som med externa parter.

Vidare har du:
  • Högskoleutbildning eller motsvarande inom relevant område
  • Minst 3 års dokumenterad chefserfarenhet med ekonomi-, personal- och planeringsansvar
  • Minst 5 års erfarenhet av utveckling av digitala tjänster och komplexa organisationer
  • Erfarenhet av förändringsledning och organisationsutveckling

Då vårt koncernspråk är svenska är det viktigt att du talar och skriver svenska obehindrat.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av affärsutveckling eller om du har arbetat med tjänsteutveckling inom resenärsnära tjänster.

För att lyckas förutsätter vi att du är trygg i dig själv, bygger relationer och trivs när du får nätverka och samarbeta över gränser. Du är en god kommunikatör som inspirerar och får med dig andra genom att vara transparent.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag - den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Boström, tfn 0703-146866 eller Anki Snis, tfn 0703-775969. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar.

OBS endast ansökningar via denna länk kommer att beaktas.

Sista ansökningsdag är 2021-12-15. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 37 06
Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 39 92
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn 08-123 139 42

Liknande jobb

Liknande jobb