Systemtekniker

Rekryterare
Åre kommun
Plats
Åre (Stad), Jämtland
Annonserat
den 24 november 2021
Stängs
den 31 december 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen
Åre är en av Sveriges mest kända turistorter. Vi på Åre kommun skapar förutsättningar för att alla som bor eller vistas här kan förverkliga sina drömmar. Vi ser till att det där självklara fungerar: att våra barn har det bra i skolan, att vägarna är välplogade och att våra äldre har en meningsfull tillvaro. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans tar vi hela tiden nya steg mot en hållbar framtid.

Dynamik, service och bemötande är en given del i vår vardag. I vår storslagna fjällmiljö samsas förväntansfulla skidåkare med jordnära livskonstnärer. Det finns plats för dig också.

I Åre kommun arbetar vi utifrån värdegrunden att vi är professionella, respektfulla och lyhörda.

Åre kommuns IT-infrastrukturteam, en del av Utvecklingsavdelningen, arbetar aktivt med att skapa en hållbar och säker IT-infrastruktur samt att bidra till verksamheternas digitalisering. Serverdriften är outsourcad till en partner. Utvecklingsavdelningen arbetar också med att hjälpa kommunens olika verksamheter i deras verksamhetsutveckling av IT-lösningar. Vår ambition är att använda ny teknik på ett kostnadseffektivt sätt tillsammans med ett förändrat arbetssätt.

Arbetsuppgifter
Dina primära uppgifter kommer initialt vara att arbeta med kommunens IT-system, vara ansvarig för driften av våra applikationer samt att vara kontaktperson mellan driftpartner och de olika applikationernas leverantörer.

Andra förekommande arbetsuppgifter kan vara deltagande i projekt och uppgifter där din IT-kompetens krävs. Dock kan arbetsuppgifterna komma ändras med tidens gång.

Eftersom enheten tillhör utvecklingsavdelningen arbetar vi med att kontinuerligt förbättra och finna nya lösningar som främjar verksamheten.

Åre kommun har många IT-system och arbetar aktivt med systemägare, systemförvaltare och leverantörer.

Kvalifikationer

- Minst fem års dokumenterat arbete inom kvalificerad IT i stormiljö samt mycket goda IT-infrastrukturkunskaper
- Mycket goda kunskaper inom Microsoft Windows Server
- Mycket goda kunskaper inom Microsoft SQL Server
- Erfarenhet från ITIL
- Lämplig högskoleutbildning eller annan motsvarande bakgrund
- God förmåga att uttrycka sig pedagogiskt på svenska i tal och skrift

Vi söker dig som är engagerad, nytänkande och tycker om att ta ansvar. Som person är du öppen och social och har en naturlig förmåga att bygga goda relationer och arbeta i team. Självklart har du en stor dos av eget driv och ett bra ordningssinne. Du är idérik och har god analytisk förmåga samt har ett stort intresse för hur man kan effektivisera med hjälp av IT-verktyg och förändrat arbetssätt.

Krav på körkort och svenskt medborgarskap.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning tas.

Anställningens omfattning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C66782

Gör ansökan

Övrigt
intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden.

Anställningen är vakant under förutsättning att ingen övertalighet, behov av omplacering eller företräde finns i kommunen. Provanställning kan komma att tillämpas.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.