Chef IT, Hybrid Infrastruktur

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 november 2021
Stängs
den 2 december 2021
Ref:
c6c72785-0ed1-4bef-aa12-2b458169db46
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup, komplexa lösningar och omfattande IT-infrastruktur. Nu söker vi en engagerad ledare med förmåga att utveckla och transformera IT-infrastrukturen så att den på ett effektivt sätt stödjer den fortsatta digitaliseringen av Stockholms lokaltrafik och samtidigt möter våra högt ställda krav på tillgänglighet och tillförlitlighet.

Om tjänsten

Som chef för Hybrid Infrastruktur på Trafikförvaltningen har du det övergripande ansvaret att tillhandahålla och utveckla tjänster och plattformar inom områdena serverdrift, applikationsdrift, molninfrastruktur, nätverk och säkerhet vilka nyttjas för de digitala tjänster som IT-avdelningen levererar till såväl interna användare som externa kunder.

Vår infrastruktur är en hybrid av outsourcade och molnbaserade tjänster. Vi fortsätter nu vår molnresa vilken kommer ställa högra krav på god ledning och struktur. Då större delen av infrastrukturleveransen sker genom vår drifts- och infrastrukturpartner CGI har du en viktig roll i att utveckla vårt fortsatta samarbete.

I rollen som gruppchef leder du även arbetet med att:
  • Säkerställa en stabil, förutsägbar och säker IT-produktion till överenskommen kvalitet och kostnad.
  • Ta fram, uppdatera och exekvera på utvecklingsplaner och tekniska livscykelplaner. Säkerställa att tjänster och plattformar levererar önskat värde över tid.
  • Planera, genomföra, kvalitetssäkra och följa upp de aktiva projekt som bedrivs inom gruppen.
  • Löpande utvärdera risker och säkerställa att projekten håller sin beslutade ram och budget.

Du leder en grupp om ca 15 anställda och konsulter där fokus framåt kommer att handla om att forma och bygga ditt team bl a genom att tydliggöra tjänster och roller samt att effektivisera processer och arbetssätt. I rollen ingår budgetansvar.

Gruppen Hybrid Infrastruktur ingår i sektionen Interna tjänster. Du ingår i sektionens ledningsgrupp och rapporterar till sektionschefen.

Vad vi söker efter

För att lyckas i rollen krävs att du är en erfaren ledare och att du har gedigen kompetens inom IT-infrastruktur. Du är lyhörd, tydlig och trygg i ditt ledarskap och har god kommunikativ förmåga. Du främjar delaktighet och är bra på att skapa en förtroendefull dialog.

Vidare har du:
  • Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Minst 3 års dokumenterad chefserfarenhet med ekonomi-, personal- och planeringsansvar
  • Minst 5 års erfarenhet av IT-tjänster inom serverdrift, molninfrastruktur, nätverk och säkerhet
  • Minst 5 års erfarenhet av utveckling och förvaltning av IT-tjänster i ett större företag eller organisation
  • Kunskap om hybridmiljöer med infrastruktur både on-prem och i olika molntjänster.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av större transformationer inom infrastruktur, gärna från on-prem till molntjänster samt erfarenhet av outsourcade IT-tjänster och leverantörskontakter. Har du kunskap om ITIL och processutveckling samt om agila arbetssätt är även detta meriterande.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag - den gemensamma resan.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anki Snis, tfn 0703-775969 eller Carina Eyoma, 073-0862275. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar.

OBS endast ansökningar via denna länk kommer att beaktas.

Sista ansökningsdag är 2021-12-02. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 37 06
Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 39 92
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn 08-123 139 42

Liknande jobb

Liknande jobb