Enterprisearkitekter sökes till Västtrafik Göteborg

Rekryterare
Experis
Plats
Göteborg
Annonserat
den 24 november 2021
Stängs
den 27 december 2021
Ref:
ecaf9975-9a14-4ade-8dde-7ad401e8481c
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med och göra hållbart resande till en norm?

Samhället och kollektivtrafikbranchen står inför flera spännande och intressanta utmaningar och möjligheter. Utmaningarna handlar om omställning mot ett mer hållbart samhälle, effektivisering samt att arbeta mer datadrivet och att göra mer, för fler med färre resurser. Med rätt fokus och balanserade satsningar kan digitalisering och innovation vara en möjliggörare i att lösa dessa utmaningar. Västtrafik rekryterar nu två Enterprisearkitekter som ska ha en nyckelroll i den fortsatta omställningen och digitalisering av verksamheten

Digitaliseringsarbetet på Västtrafik är både komplext och utvecklande och omfattar allt från att ta sig an komplexa IT-problem såväl som möjlighet att introducera teknik i framkant för att t.ex. effektivisera, optimera eller mer träffsäkert möta kunders behov.

Västtrafik befinner sig i en spännande transformationsfas! Verksamheten digitaliseras i snabbare takt och går mot en organisation som bygger på̊ Lean och agila principer med syfte att skapa större värde för vår verksamhet, våra kunder och för våra partners.

Din vardag som enterprisearkitekt

Som enterpriseakitekt har du ett helhetsansvar för IT-arkitekturen och leder arkitekturarbetet inom ett verksamhetsområde. Nya och smartare integrerade lösningar behöver designas, ny teknologi introduceras för att skapa en flexibel arkitektur som möjliggör en högre förändringstakt och mer träffsäker leverans. Rollen kräver en kontinuerlig dialog om verksamhetens behov i samverkan med olika ledare, där du kontinuerligt identifierar gap och styr arkitekturen mot övergripande handlingsplaner och mål.

Vår verksamhet är komplex och därför behöver du kunna sätta dig in i verksamhetens behov och problemställningar för att kunna skapa digital utveckling, även utanför ditt verksamhetsområde. Du har därför en central roll i bolagets tvärfunktionella styrning och ingår även i vår gemensamma arkitekturfunktion som leds av en chefsarkitekt. Du är insatt i hela bolagets arkitektur och arbetar tillsammans med andra arkitekter i utveckling av verksamheten. Vi kallar rollen internt för Domänarkitekt.

Vår arkitekturfunktion har en bred samverkan internt, men även med andra aktörer inom branschen regionalt, nationellt och internationellt. I din roll som Domänarkitekt kommer du även ha ett ansvar för omvärldsbevakning och -analys i syfte att berika vår utveckling och arkitekturen med relevanta insikter och erfarenheter.

Vi rekryterar till verksamhetsområden Kund och Gemensamt. Verksamhetsområde Kund innefattar bland annat våra digitala kanaler, resplaneringstjänster, skyltar och CRM. Område Gemensamt omfattar bland annat HR, Ekonomi, ärendehantering och BI och dataanalys.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person tror vi att du är analytisk och pedagogisk samt har ett helhetsperspektiv. Du är mycket duktig på att samarbeta, är drivande samt initiativtagande. Vidare har du en stark förmåga att kommunicera komplexa samband till olika intressenter i tal och skrift på både engelska och svenska

Kvalifikationer

Utöver en relevant akademisk examen har du:
  • Erfarenhet från strategiska arkitektroller från verksamhet med komplexa IT-landskap där agila utvecklingsmetoder används
  • Bred erfarenhet inom flera IT-områden och arkitekturdomäner (verksamhets-, informations-, applikations-, infrastruktur- och och/eller IT-säkerhetsarkitektur)
  • Erfarenhet av att planera och genomföra strategiska workshopserier
  • Erfarenhet av etablering och tillämpning av arkitekturmetoder och modelleringsverktyg i praktiken
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av offentlig verksamhet och certifiering inom arkitekturområdet

Västtrafik som arbetsplats:
Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

Ansökan och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt kontor i Göteborg. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Experis för Västtrafiks räkning, vilket innebär att du kommer att bli anställd direkt av Västtrafik. Vid frågor eller ansökan om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Pierre Dahlgren via e-post: pierre.dahlgren@se.experis.com , 0702-328813.

Liknande jobb

Liknande jobb