Chef Tekniskt Operativt Center till SVT

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 november 2021
Stängs
den 27 november 2021
Ref:
8cfb152a-5ac3-408d-9243-0c80b49bf4d1
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Du drivs av att se andra utvecklas och har ett engagemang och tydlighet i ditt ledarskap som entusiasmerar och bygger lag. Just nu genomgår vi en viktig förändring, från traditionell broadcasting till en digital värld där system och processer byts och ändras. Vi hoppas att just du vill vara med på den här resan!

Vad vi erbjuder dig
Hos oss på SVT kommer du att få arbeta i en verksamhet som engagerar, berikar och berör. Tillsammans med engagerade kollegor får du arbeta i en kreativ miljö som skapar historia.

Vår nyetablerade TOC är en samlad central för övervakning, incidenthantering, utsändning och signalhantering. Verksamheten omfattar övervakning av publikkritiska system och tjänster, koordinering, paketering och distribution av audio-, video- och kommunikationssignaler samt utsändning för såväl broadcast som online. Då rollen är ny på SVT kommer du få möjlighet att bygga och utveckla vidare teamet där det ingår att också ta fram nya processer och rutiner. Vidare kommer du få vara med i spännande initiativ och projekt för att SVT ska bli framgångsrik i sin digitaliseringsresa.

Vad den här tjänsten innebär
Som chef för TOC kommer du att ansvara för att leda ett team på ca 20 TOC-tekniker och driftspersonal i en 24/7/365 realtidsövervaknings- & övervakningsmiljö. Detta är en viktig roll för oss där du ansvarar för att planera, organisera och hantera den personal och infrastruktur som stöder utsändning och signalhantering. Du ansvarar för att tillhandahålla en konsekvent och högpresterande servicenivå till alla SVTs tittare och interna användare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Leda, stötta och utveckla teamet och det som ingår med personal- och budgetansvar för personal och avdelning
  • Ansvara för incidentprocess och kommunikationsrutiner vid incidenter
  • Tillhandahålla taktiskt driftsstöd och eskalering för TOC och dess intressenter interna och externa
  • Uppföljning av statistik och presentation för olika grupper
  • Vid behov sitta med som beställer i olika projekt och initiativ

Vidare ingår också att:
  • planera och schemalägga verksamheten tillsammans med en produktionssamordnare så att arbetet bedrivs så effektivt som möjligt i enlighet med beställningen och med hänsyn tagen till god arbetsmiljö och det arbetsrättsliga regelverket
  • ansvara för kompetensförsörjning på kort och lång sikt inom kompetensområdet
  • initiera och bidra till utveckling och genomförande av processer som syftar till att stärka och Produktion & Teknik och SVT på helheten
  • tillsammans med chefer och medarbetare inom Produktion & Teknik arbeta med ständig förbättring och effektivisering av verksamheten, med publiken och SVTs bästa i fokus

Vem vi tror att du är
Du har Högskole- eller motsvarande utbildning med teknisk inriktning, eller likvärdig kompetens erhållen via arbetslivserfarenhet med en god teknisk grund och förståelse. Erfarenhet av att ha arbetat med incidenthantering ser vi som en självklarhet. Vi tror också att du tidigare haft chefs-/ledarerfarenhet med ett operativt ansvar från kontrollrum, NOC eller liknande miljö och att du är van att driva arbete i samverkan med olika grupperingar, både interna och externa. Då vi lever i en föränderlig värld med flera olika initiativ igång förutsätter vi att du är stresstålig och är bra på att prioritera och samtidigt kan ingjuta lugn och ro till ditt team.

Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Att jobba hos oss
Vi arbetar ständigt med att förbättra vårt utbud för att göra alla i Sverige mer nyfikna och mer insatta. Det kräver att vi ger medarbetarna rätt förutsättningar att kunna lyckas. Därför har vi stort fokus på vår arbetsmiljö. För oss är det viktigt att du trivs. Här får du bra arbetsvillkor och förmåner som till exempel motionsbidrag, kompetensutveckling och hög intern rörlighet som kan bidra till flera olika karriärmöjligheter. Du får dessutom vara med på den spännande innovationsresan inom både TV och Online.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Arbetsplats är Gärdet i Stockholm. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att det för tjänsten krävs svenskt medborgarskap.

Hur du ansöker
I den här rekryteringen samarbetar SVT med Experis IT. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående!

Välkommen att bli en viktig del av oss på SVT!

Liknande jobb

Liknande jobb