Verksamhetsarkitekt till logistikverksamheten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 24 november 2021
Stängs
den 16 december 2021
Ref:
25926
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Vill du vara med och utveckla logistikarbetet på strategisk nivå i en central roll som verksamhetsarkitekt? Har du tidigare erfarenhet av arbete med materielanskaffning, transporttjänst, teknisk tjänst, förnödenhetsförsörjning eller materielavveckling? Denna tjänst ger dig möjlighet att knyta ihop samtliga områden till en enhet, med tydlighet avseende informationsbehov och IT-applikationer. Motiveras du av en dynamisk roll där du får möjlighet att arbeta med försvarsgrenar, stridskrafter och förband inom arbetsområden som innehåller stort ansvar och variation? Sök dig då till oss på Logistikavdelningen inom Resursproduktionsenheten!

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du får möjlighet att verka på koncernnivå inom ditt specialistområde, i en spännande miljö, där vi bidrar till ett starkare försvar varje dag. Förutom spännande arbetsuppgifter och kontinuerlig kompetensutveckling har vi många andra fina förmåner inom Försvarsmakten. En mycket uppskattad förmån är exempelvis att vi tränar tre timmar i veckan på arbetstid. Samtidigt som vi arbetar hårt för att nå våra mål värdesätter vi också balans mellan arbete och fritid.

Om enheten
Resursproduktionsenheten ansvarar för att koordinera produktion av de resurser Försvarsmaktens verksamhet behöver. Resursproduktionsenheten ansvarar för att utveckla, samordna och följa upp logistikverksamheten. Enheten etablerades 2019-01-01 efter en omorganisation av Försvarsmaktens Högkvarter. Det pågår dock ett kontinuerligt arbete med att anpassa organisationen till förändrade behov, så det finns fortfarande stora möjligheter att aktivt vara med och utveckla verksamheten. Exempelvis skapas förutsättningar för att utveckla existerande krigsförband, samt för att bygga nya krigsförband i den takt regeringen beslutar om.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi bedriver just nu ett omfattande utvecklingsarbete där vi ser över samtliga processer inom Logistikområdet. Målsättning är att de ska anpassas till verksamhetens behov av koordinering mellan olika områden för att skapa effektiva flöden inom hela Logistikverksamheten. I detta arbete kommer du att ha en central roll, där du kommer att driva mycket av arbetet. Dels på egen hand, dels i samarbete med Högkvarterets Ledningsstab och dess arkitekter som ansvarar för att hela Försvarsmaktens processer koordineras.

För utveckling av processer och tillhörande IT-stöd kommer du att ha tätt samarbete med Logistikverksamhetens företrädare för att gemensamt säkerställa en så effektiv logistikverksamhet som möjligt. Utveckling av enskilda processer och/eller IT-stöd styrs genom de definierade förvaltningsobjekten, i enlighet med styrmodellen PM3.

Vi behöver nu förstärka förvaltningsområde Logistik med en verksamhetsarkitekt som ska hjälpa oss beskriva verksamhetens arbetsflöden utifrån de förmågor verksamheten har, hur verksamhetens processer ser ut, samt vilka informationsresurser och IT-stöd som hanteras i verksamheten.

I rollen som verksamhetsarkitekt arbetar du med att driva och vägleda framtagande och införande av en övergripande verksamhetsarkitektur inom Försvarsmaktens logistikverksamhet.

Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning inom ekonomi eller teknik, alternativt annan utbildning/ erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant
  • Flera års erfarenhet av materiel- och logistikprocesser på strategisk eller operativ nivå
  • Flera års erfarenhet av att leda och utveckla processer
  • Aktuell och bred erfarenhet av verksamhetsarkitektur inom flera områden på både operativ och strategisk nivå
  • Erfarenhet från arbete med utveckling av rutinbeskrivningar och andra styrdokument
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande
  • Certifierad verksamhetsarkitekt/IT-arkitekt
  • Erfarenhet från förvaltningsstyrning av verksamhet och IT-stöd
  • Kunskap om Försvarsmaktens materiel- och logistikprocesser
  • B-körkort

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen behöver du trivas med att driva komplexa projekt med många intressenter, där din förmåga avseende struktur och samarbete har ett stort värde. Det är väsentligt att du har en vilja att sätta dig in i och förstå verksamheten, både avseende Försvarsmakten som helhet och på detaljnivå. Du drivs av att bedöma risker och samtidigt hantera stora mängder av information som även omfattas av försvarssekretess. Tidvis behöver du tåla hög arbetsbelastning. För att trivas behöver du även vara lyhörd, flexibel och ha god initiativförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är tillsvidareanställd hos Försvarsmakten
Tillträdesdatum: Enlig överenskommelse
Arbetsort: Högkvarteret i Stockholm

Upplysningar om befattningen
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta, Sektionschef Johan Hallman 08 - 788 75 00.

Information om rekryteringsprocessen
Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Marie Nilsson, HR-specialist, tel: 076 - 635 53 25.

Fackliga företrädare
SACO Madeleine Bagge, 010 - 823 79 95
OFR/O Arne Nilsson, 070 - 629 79 28
OFR/S Kjell Tetzlaff, 070 - 924 93 32
SEKO Åsa Karlsson, 076 - 649 23 95

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-12-15. Din ansökan bör innehålla CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi gärna att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb