Lösningsarkitekt Digital Service & Innovation

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 25 november 2021
Stängs
den 22 februari 2022
Ref:
be7c7062-2ee5-4124-a3bd-0dd6b1de09d5
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Du vill förändra! Det vill vi på Rexel! Vi vill skapa värde och bidra genom att ta täten inom förnybar energi och klimatsmarta lösningar som energieffektiviserar Sverige. Här är allt möjligt för dig som är modig och innovativ, som vill arbeta med hållbarhet, digitalisering och grön energiteknik. Hos oss får du vara med och göra skillnad. Rexel är bolaget för dig som vill förändra!

Rexels hållbarhetsmål är att utveckla energieffektiva lösningar för sina kunder och för samhället som helhet. För att lyckas med det målet vill vi nu bli ännu mer digitala och söker just nu dig som vill arbeta som vår lösningsarkitekt.

Vår enhet Digital Services & Innovation (Rexolution) är under uppbyggnad. I din roll som lösningsarkitekt kommer du bidra på vår spännande framtidsresa att utveckla modern teknik för en hållbar framtid med smartare uppkopplade fastigheter och gröna energilösningar. Mycket av vår utveckling sker i en kombination av arbete med partners och deras plattformar men också egen utveckling. Här får du utvecklas och vara innovativ inom digital energiteknik.

Några av dina ansvarsområden framåt:
 • Etablera och driva teknik- och digital plattformsroadmap som stödjer planen för Rexolutions tjänsteutvecklingsplan
 • Översätta affärs- och kundkrav/behov till tekniska lösningar
 • Ansvara för tekniska krav i utvecklingsprojekt internt och med partners
 • Säkerställa kompatibilitet och samverkan mellan olika tjänster
 • Samarbeta med Rexolution business development/product managers och UX Lead för att driva och utvärdera POCs för nya tjänster.
 • Utvärdera samarbetspartners utifrån ett tekniskt perspektiv
 • Ta fram underlag för beslut om val av tekniska lösningar och plattform för Rexolutions tjänster.
 • Samverka med Rexels IT-organisation och driva Rexolutions krav för IT-utveckling

Om dig!
För att lyckas i rollen förväntar vi oss att du är nyfiken och vill ligga i framkant vad gäller ny energiteknik samt gillar att samverka med likasinnade inom området. Vi tror att du är kunnig inom IoT och har koll på hur backend och frontend hänger ihop. Du tycker om att nätverka och rör dig gärna inom forum och nätverk för innovation, digitalisering och grön energiteknik. Vidare är du modig som person och vågar testa dig fram till olika lösningar.

Erfarenhet och kompetens:
 • Kunskap om digital arkitektur och digitala system samt förståelse för konsekvenser av utvecklingsval både på kort och lång sikt
 • Förmåga att översätta kundvärden till tekniska krav och att effektivt beställa utveckling från externa och interna partners
 • Erfarenhet av digital tjänsteutveckling
 • Kunskap och erfarenhet inom cloud, web, app, IoT, machine learning, AI, dataanalys
 • Kunskap inom testning och integration av hårdvara i digitala system
 • Förståelse för var energitekniken är på väg och vilka möjligheter det ger för nya digitala tjänster

Våra värdeord på Rexel är passion, innovation och förtroende och för att trivas hos oss krävs det att du är ansvarstagande och brinner för vad du gör. Du är en lagspelare som vill tänka nytt och bidra till att utveckla dig själv och bolaget.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com , Anki Snis, 0703-77 59 69, anki.snis@se.experis.com

Vi intervjuar löpande så vänta inte med att söka tjänsten!

Rexel är en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder på tre kontinenter. Vi är fler än 24.000 medarbetare och omsätter 136 miljarder SEK. Rexel Sverige har en stark position genom våra tre varumärken Selga, Storel och Moel. I Sverige är vi närmare 800 medarbetare på 62 platser.

Liknande jobb

Liknande jobb