Gå Experis Academy och jobba med embedded hos Saab!

Plats
Örebro
Annonserat
den 26 november 2021
Stängs
den 23 december 2021
Ref:
70a66def-01be-4631-924f-23ad3615bc4d
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Är du nyutexaminerad inom IT? Tycker du om att med hjälp av programmering skapa lösningar som förenklar ditt eller dina bekantas vardag? I så fall kan du gå vår betalda utbildning och specialisera dig hos Saab för att ta vidare intresset och börja arbeta med det professionellt via oss! Vi startar ett nytt Accelerated Learning Program med inriktning Embedded Software i januari 2022. Vill du vara en av dem?

Vad får du hos oss på Experis Academy?
Experis Academy är en unik möjlighet för en karriär inom IT -branschen. Våra Accelerated Learning Program inom systemutveckling är utformade efter arbetsmarknadens krav och vi hjälper dig till att få möjligheten att arbeta hos Saab. Hos Experis Academy lär du dig och utvecklar teknik som efterfrågas på marknaden och garanterar dig en spännande karriär. Experis Academy är en av de största arbetsgivarna för IT-akademiker i Norden och vi är en del av den internationella koncernen ManpowerGroup.

Vad innebär vår Embedded Software Graduate-utbildning?
Nästa start av våra Accelerated Learning Program är i januari 2022, där du kommer gå inriktningen inom Embedded Software. Du är anställd från dag ett där du i första delen av programmet startar med en intensiv utbildningsperiod som sträcker sig över 3 månader. Utbildningen genomförs i högt tempo och är en kombination av teoretisk undervisning och praktiska övningar.

Efter utbildningsperioden påbörjar du en 12 månaders specialiseringsperiod hos Saab där du arbetar och vidareutvecklar dina kompetenser du lärt dig tidigare. Efter du avslutat dessa sammanlagda 15 månader ges du möjlighet att bli anställd direkt hos Saab.

Under programmet kommer du att lära känna andra personer i samma program som dig, samt de personer som studerar andra inriktningar av våra Accelerated Learning Program på samma ort som dig. Du kommer även att kunna skapa ett stort nätverk hos Experis Academy som du har nytta av när du är ute och arbetar inom IT-branschen framöver.

Under utbildningen kommer du att fördjupa dig i följande tekniker:
C ++, Linux, DevOps, Qt Framework, Microcontrollers, Jenkins, Hardware & Software Testing, CI/CD, IoT

Om oss på Saab
Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Dynamics utvecklingsenhet leder utvecklingen av teknik, kvalitet, processer, metoder och verktyg för alla Dynamics understöds,- missil- och undervattensprodukter.

Programvaruavdelningen en del av Dynamics utvecklingsenhet och består just nu av ca. 110 medarbetare uppdelade på 5 sektioner och två orter, Karlskoga och Linköping.

Vad gör vi hos oss på Saab?
Avdelningen Software Systems inom Saab Dynamics har fokus på att utveckla och leverera avancerade programvarusystem för understödsvapen, undervattenssystem, missiler och torpeder. Vi utvecklar till stor del våra system inhouse. Detta innebär att vår tekniska kompetens innefattar allt från inbyggda system med HW-nära programmering till stora grafiska planerings- och stödsystem. Detta ger stor flexibilitet då våra medarbetare har möjlighet att jobba med varierande produktområden och arbetsuppgifter beroende på intresse och behov.

Vad du får vara med på framåt
Vi ser just nu ett stort behov av att öka vår kompetens inom programvaruutveckling som är ett nyckelområde i våra framtida produkter. Här finns nu möjligheten att ingå i ett team som är ett viktigt steg mot vår vision att bygga en mjukvaruorganisation som är redo att möta framtidens utmaningar på bästa sätt.

Vem är du?
För att trivas i rollen så är du en motiverad och driven person som gillar att arbeta i en miljö som karakteriseras av innovation och utveckling. I din roll kommer du att vara del i ett agilt utvecklingsteam och arbeta med alla faser i våra projekt, från systemarbete och kravskrivning till implementation, verifiering och leverans.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi söker dig som har:
  • En civil- eller högskoleingenjörsexamen inom data-, elektro- eller systemvetenskap - vi tar såklart hänsyn till om du är i slutskedet av dina studier
  • Möjlighet att starta programmet 10 januari 2022
  • Lust och motivation att utvecklas till en specialist inom embedded-programmering
  • Lätt för att förstå och lösa komplexa logiska problem, och kan samtidigt kommunicera dem för andra
  • Enkelt att arbeta självgående och i grupp
  • Du talar och skriver flytande svenska och engelska


Kursstart:
10 januari 2022

Sista ansökningsdag: snarast. Antagningsbesked ges senast 20 dec.

Placering för arbete: Karlskoga

Utbildningsort: Örebro*

Studietid: Heltid, 08:00-17:00

* Kan komma att ske på distans. Vi följer FHMs rekommendationer.

Vi ser fram emot Din ansökan!

För frågor eller mer information är du välkommen att kontakta Sandra Lindell på e-post Sandra.Lindell@se.experis.com.

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post, utan du söker tjänsten med en registrerad profil på vår hemsida genom att följa ansökningslänken i annonsen.