Lösningsarkitekt Integrationer

Plats
Luleå (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 26 november 2021
Stängs
den 22 januari 2022
Ref:
4248-2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och har 17 200 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.


Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utvecklingsarbete, kommunicera Luleå tekniska universitets övergripande synsätt och policys samt ge stöd och service till studenter, lärare och övriga anställda.

Vi söker en lösningsarkitekt som blir central i arbetet med universitetets förflyttning mot molnbaserade IT-lösningar och nya plattformar för att skapa rätt förutsättningar för universitetets framtida IT-stöd.

Arbetsuppgifter:
Vill du ta steget och utvecklas in i rollen som lösningsarkitekt, eller har du redan erfarenhet av det? Är du rätt person så har vi utmaningen för dig!

Som lösningsarkitekt på universitetet blir du en del av vårt utvecklingsteam, du kommer att ingå i utvalda leveransteam inom förvaltningsorganisation och kommer även att verka som resurs vid införandeprojekt. Verksamheten du kommer till är mitt i en tydlig förändring med riktningen inställd mot integrationer och utveckling på molnplattformar.

En stor del av våra tjänster ska levereras på Microsofts Azure-plattform där uppdraget tydligt går ut mot att bygga skalbara lösningar och tjänster. Vi söker dig med intresse av att vara med och leda arbetet med design och implementetion av molnlösningar och moderna molnkoncept.

Ansvara för att  förvalta och kontinuerligt utveckla referensarkitektur med nya integrationsmönster för att möta nya krav i ett föränderlig IT-landskap. Du kommer också ha ett nära samarbete med arkitekturgruppen för att säkerställa att design och teknikval följer de övergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer.

Som lösningsarkitekt är du med och säkerställer viktiga aspekter på lösningen såsom ekonomi, funktion, stabilitet, skalbarhet, förvaltningsbarhet och prestanda enligt uppsatta principer och riktlinjer.

Du håller självklart löpande koll på teknikens trender och möjliggör genom det för LTU att göra väl avvägda vägval över tid.

Dina dagar består bland annat av att:

- Delta i design och utveckling av nya integrationer men också migrering av befintliga integrationer och applikationer
- Ansvara för teknisk design inom området integrationer
- Delta i projekt som lösningsarkitekt där du ansvarar för att ta fram design och kvalitetssäkra designen under hela projektet.
- Agera länk mellan utvecklare, leverantörer och IT-drift för att gemensamt konstruera hållbara lösningar.

Vi rekryterar medarbetare som vi tror kan göra skillnad. Utbildning ligger i vårt DNA och vi erbjuder stora möjligheter till löpande kompetensutveckling.

Kompetens och erfarenhet:
Du ska ha en examen inom systemvetenskap eller motsvarande, eller annan erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms jämförbar.

Meriterande:

- Tidigare erfarenhet av systemutveckling
- Tidigare roller som t ex. system- eller lösningsarkitekt
- Erfarenhet av att implementera molnlösningar
- Erfarenhet av implementering i Microsoft Azure molntjänst
- Erfarenhet av arbete i DevOps miljöer.
- God kunskap om .Net/.Net Core, Dev Ops, ARM, Powershell

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en strukturerad lagspelare med god problemlösnings- och kommunikationsförmåga. Du har en egen motor som gör att du kan arbeta självständigt och också bidra i olika grupperingar. Att skapa nya kontakter och att stå för ett gott värdskap är en självklarhet för dig.

För arbetet krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Omfattning
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ytterligare information
Du är välkommen att kontakta Peter Danell, Chef IT Integration och utveckling på telefon 0920-49 20 15 eller e-post peter.danell@ltu.se

Fackliga representanter: SACO-S Kjell Johansson, kjell.johansson@ltu.se 0920-49 15 29 och OFR-Marika Vesterberg, marika.vesterberg@ltu.se 0920-49 17 21

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrund bygger på respekt, tillit, öppenhet, samarbete och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Liknande jobb

Liknande jobb