Handläggare ledningssystem till Sjöinformationskompaniet

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Haninge, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 26 november 2021
Stängs
den 1 januari 2022
Ref:
25943
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten


Om Sjöinformationskompaniet
Marinbasens Sjöinformationskompani är lokaliserat på flera orter och består av en stab på Muskö, tre sjöcentraler som befinner sig i Visby, Göteborg och på Muskö, Marinens Radio (MaRa), Undervattensspaningscentralen (UVSC). Dessa arbetar med olika tekniska system inom radio, sonar och radar. Kompaniet är ständigt operativt och arbetar 24 timmar om dygnet 365 dagar om året för att bidra till marintaktisk chefs sjölägesinformation och sambandsledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som handläggare marina ledningsystem på Sjöinformationskompaniet tillhör du stabens ledningssystemsektion (S6). Här planerar och deltar du i testverksamhet av kompaniets tekniska system, rapporterar systemhändelser och stödjer leveratörer i utvecklingen av nya system, främst inom C2. Du kommer även erbjudas möjlighet att delta i arbetsgrupper kopplade till våra internationella sjöövervakningssamarbeten. Tjänsteresor utomlands kan förekomma.

Befattningen är placerad på Muskö i Haninge kommun.

Kvalifikationer
• Utbildad civil- eller högskoleingenjör eller annan motsvarande teknisk utbildning
• Erfarenhet av arbete med marina ledningsstödsystem
• Kunna uttrycka dig väl på engelska i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande
• Signalskyddsutbildning
• Kunskap inom IT-säkerhet
• Tidigare erfarenhet av arbete i Försvarsmakten eller FMV

Personliga egenskaper
Du är en driven individ med tekniskt intresse, gärna inom IT eller radio. Du är strukturerad och har en positiv attityd, du kan jobba självständigt men är även en god lagspelare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid.
Arbetsort: Muskö, Haninge kommun.
Tillträdesdatum: snarast eller enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chefen för sjöinformationskompaniet Johan Krusell: johan.krusell@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Magnus Olsson HR avdelning: magnus.p.olsson@mil.se

Fackliga företrädare:
Officersförbundet: Urban Nyman,
TCO/Försvarsförbundet: Jan Wasberg,
SACO: Birgitta Strauss,
SEKO: Jan-Anders Nilsson,
Samtliga nås via FM växel 010-820 00 99.

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb