Markstridsskolan söker Drifttekniker till STA

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Skövde, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 26 november 2021
Stängs
den 7 december 2021
Ref:
25942
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Markstridsskolans (MSS) roll är att tillsammans med övriga delar av armén skapa förutsättningar för att markstridsförbanden skall kunna lösa sina tilldelade uppgifter på bästa sätt nationellt såväl som internationellt. MSS löser även uppgifter för hela Försvarsmakten såsom utveckling och anskaffning av soldatburen utrustning, eldhandvapen och understödsvapen. Inom ramen för detta utbildar Markstridsskolan Försvarsmaktens blivande chefer med hjälp av avancerade utbildningsanläggningar och med en gedigen kunskap.

MSS är organiserad i fyra olika enheter; stab, utbildning, utveckling och träning. Den utlysta tjänsten är placerad vid Träningsenheten i Skövde. Enheten består av fyra sektioner med verksamhetsområden för träning: Ledningsträningsanläggning (LTA), Besättningsträningsanläggning 122 (BTA), Stridsträningsanläggning bebyggelse (STA MOUT), samt Stridsträningsanläggning fält (STA).

Den utlysta tjänsten Drifttekniker STA syftar till att underhålla och driftsätta materiel och fordon ingående i skolans Stridsträningsanläggning fält (STA).

STA är en anläggning för att med stöd av simulatorsystem och kvalificerad teknisk utrustning träna förband i Försvarsmakten inom alla konfliktnivåer. Genomförda datainsamlingar möjliggör faktaunderbyggda utvärderingar med analyser av olika stridssituationer, kopplade till gällande reglementen. Genom samverkan med övat förbands övningsledare fokuseras utvärderingarna utifrån förbandets önskemål, men med stöd av STA-personalens erfarenhet och kompetens.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Genomföra underhåll och drift av fordon och simulatorsystem vid STA
 • Genomföra kontroll och reparation av STA utrustning/materiel
 • Beställning av tjänster, förbrukningsvaror mm
 • Du har eldriftsansvar för STA system

Kvalifikationer:
 • Genomförd och godkänd militär grundutbildning
 • Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren finner likvärdig
 • Körkort lägst klass CE
 • God kunskap avseende Officepaketet

Meriterande:
 • Förarbevis på militära fordon
 • God kunskap och färdighet på förekommande simulatorer
 • Grundläggande kunskap om vanligt förekommande sambandsmedel inom armén
 • Grundläggande kunskap/färdigheter avseende sambandssystem RA 180

Personliga egenskaper:
Du har god förmåga att arbeta självständigt och kan snabbt växla för att ingå i en arbetsgrupp. Du har god teknisk förståelse och är praktisk lagd. Vidare tycker du om att ta initiativ och ansvar och är ordningsam. Som person behöver du vara engagerad och gilla utmaningar. Du stimuleras av en föränderlig miljö och kan snabbt sätta dig in i nya förutsättningar. Du är tydlig i din kommunikation och är serviceinriktad.

Då tjänsten ibland innebär långa arbetspass i fältförhållanden underlättas detta av att du har en god fysisk status. Vi förväntar oss hög personlig integritet och förmåga att skapa goda relationer där förtroende och tillit är ledorden. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen
Tjänstgöringsform: Tillsvidare, provanställning på 6 månader tillämpas
Arbetsort: Skövde
Tjänsteresor: tjänsteresor i Sverige är vanligt förekommande
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetstid: Dagtid. Kväller och helger kan förekomma
Tjänsten är en civil befattning
Tillträdesdatum: Snarast

Upplysningar om tjänsten kontakta:
Kn Kristian Gadeberg, Chef STA, kristian.gadeberg@mil.se , tel 0500-465370

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Johanna Pettersson, HR avd, johanna.pettersson@mil.se , tel 0708-47 77 62

Fackliga företrädare:
Officersförbundet, Lars Kron, tel 070-230 56 20
Försvarsförbundet, Helena Astanius, tel 0500-465 000
SEKO, Lola Ahlgren, tel 0500-465 000

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-06. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar. I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb