INNOVATIV LÖSNINGSARKITEKT TILL APOTEKETS EA-FUNKTION

Rekryterare
Apoteket
Plats
Solna (Stad), Stockholm
Annonserat
den 29 november 2021
Stängs
den 29 december 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en innovativ och nyfiken Lösningsarkitekt som vågar tänka utanför boxen?

Vi på Apoteket IT tillhandahåller tjänster som gör vi når vårt övergripande mål – Allt för att du ska må bra! E-handeln är en viktig kanal för Apoteket. För att säkerställa att vi kan fortsätta vidareutveckla e-handeln vill vi nu stärka vårt EA-team med en lösningsarkitekt som ska fokusera på e-handeln. Om du hänger med nu får du vara med på resan när vi implementerar ett helt nytt och toppmodernt e-handelslager.

Vi söker dig som har erfarenhet som lösningsarkitekt inom retail, är nyfiken, har mycket energi, gillar att samarbeta och som vill ta ansvar för värdeströmmen e-handel hos oss. Låter det intressant? Läs mer om jobbet och hur du ansöker nedan.

OM JOBBET

Rollen är en tillsvidareanställning med placering på Apotekets HK, i Solna, Stockholm. Apoteket har utvecklat en flexibel policy där du har möjlighet att utgå från hemmet några dagar i veckan om så önskas. IT-organisationen består av ca 200 personer totalt, både anställda och konsulter. Rollen ingår i enheten Enterprisearkitektur. Du rapporterar till Camilla Straubel som är chef för enheten och även Chefsarkitekt. Apoteket jobbar enligt SAFe.

Det är mycket som händer på Apoteket just nu, inte minst inom e-handel. Som lösningsarkitekt har du stor möjlighet att vara med och påverka vår väg framåt. I rollen arbetar du tätt tillsammans med kollegor från både IT och verksamhet, där du lyssnar på behov, stöttar och kommer med förslag.

Rollen innebär att du ansvarar för värdeströmmen e-handel. Tillsammans med verksamheten arbetar du mycket fokuserat med att vidareutveckla och framtidssäkra arkitekturen kring vår e-handelsplattform. Som lösningsarkitekt analyserar och föreslår du hur e-handelsplattformen ska utvecklas för framtiden. Du kommer också att vara kravställare vid eventuella upphandlingar.

Ditt ansvar:

 • Ansvara för värdeströmmen e-handel
 • Framtidssäkra, utvärdera och analysera e-handelsplattformen 
 • Tillsammans med verksamhet och IT vidareutveckla, samt framtidssäkra arkitekturen runt Apotekets e-handelsplattform
 • Ta fram målarkitektur för värdeströmmen
 • Omvärldsbevaka området runt e-handel samt sprida kunskap
 • Tillsammans med övriga lösningsarkitekter från EA-teamet säkerställa en arkitektur som möter Apotekets strategier
 • Vid behov medverka i PoC:ar för att testa och utvärdera

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är en erfaren och innovativ lösningsarkitekt gärna med erfarenhet från flera branscher. För att passa för rollen behöver du ha erfarenhet av att arbeta med kravställning vid upphandlingar. Det är också en stor fördel om du har tagit fram och/eller implementerat målarkitektur. I rollen deltar du i tekniska diskussioner. Av den anledningen behöver du ha en egen utvecklarbakgrund. Du har en relevant akademisk utbildning och behärskar både det svenska och engelska språket väl i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar. Detta är en roll för dig som:

 • Är genuint intresserad av frågeställningar som gäller arkitektur och teknik och hur det kan hjälpa en verksamhet att vidareutvecklas
 • Är innovativ, tänker utanför boxen och gärna utmanar med nya idéer och tillvägagångssätt
 • Är nyfiken och vill lära dig nya saker
 • Är en duktig kommunikatör och bra på att bygga relationer med både verksamheten och olika funktioner på IT
 • Värdesätter teamarbete och anser att välfungerande team tillsammans skapar de bästa resultaten
 • Har hög energi och ser till att saker händer
 • Tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar ditt arbete självständigt

VARFÖR APOTEKET?

Det finns många skäl att jobba på Apoteket. Kalla det karriär eller livsval, men vi tror att man söker sig hit av en anledning. Bra stämning, kunskap, utveckling och hälsa är viktiga ingredienser i Apotekets verksamhet och det är därför vi bl.a. har branschens högsta friskvårdsbidrag. Hos Apoteket jobbar du dessutom på ett av Sveriges mest hållbara företag.

ANSÖKAN OCH INTRESSE

Låter det intressant? Då vill vi veta mer om dig!

I denna rekrytering samarbetar Apoteket med Boxhill Recruitment. Vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Ansök genom att klicka på ”Ansök här”. Vi lovar att det går enkelt och att dina uppgifter blir säkert hanterade. Om du har frågor om tjänsten så är du välkommen att kontakta Aliaksandra Maslava aliaksandra.maslava@bhill.se eller Ann Bender Dalhäll på ann.bender@bhill.se

Varmt välkommen med din ansökan!

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e-mail och ber dig skicka din ansökan via ansök-knappen.

Liknande jobb

Liknande jobb