Skolverket söker pc-plattformstekniker

Rekryterare
Skolverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 december 2021
Stängs
den 14 december 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

 

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Nu söker vi en pc-plattformstekniker som ska arbeta med mjukvarupaketering och distribution i Skolverkets klientmiljö.

Om arbetet

Du kommer att ingå i funktionen It-arbetsplats, inom enheten It-arbetsplats och support.
Som pc-plattformstekniker är din främsta uppgift att förvalta, vidareutveckla och hantera klientplattformen i Skolverkets klientmiljö, och att ge support till myndighetens interna användare avseende pc/klient. Skolverket har idag ca 900 datorer.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med högt i tak och djup specialistkompetens. Du kommer även att ha stora möjligheter att vidareutveckla dina tekniska och personliga färdigheter. Genom proaktivt arbete bidrar du aktivt till långsiktig stabilitet och effektivitet enligt plan, samt representerar gruppen i projektdeltaganden.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ska ha bra förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar och goda semester- och pensionsvillkor.

Vi söker dig som har har:

  • akademisk utbildning inom relevant område, eller motsvarande erfarenhet som Skolverket bedömer som likvärdig.
  • minst tre års aktuell erfarenhet av administration och paketering med System Center (SCCM), Ivanti HEAT DSM eller motsvarande 
  • minst  tre års erfarenhet av arbete med att administrera i Windows 10 
  • minst tre års erfarenhet av arbete med Microsoft Acitve Directory och Group Policy
  • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har minst ett års erfarenhet av arbete med:

  • administration av Cylance antivirus
  • Checkpoint VPN
  • Windows server
  • MDM Mobile Device Management
  • att ha designat tekniska lösningar för pc-plattform

Du tycker om samarbete, är resultatorienterad och ser konsekvent till att nå uppsatta mål. Du analyserar information på ett logiskt och systematiskt sätt, samt kommer med praktiska lösningar på identifierade problem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?

Enheten för It-arbetsplats och support ansvarar för att tillhandahålla, driva och utveckla en modern och serviceinriktad it-support för Skolverkets medarbetare och organisation. Uppdraget innebär att vara den primära kontaktytan för myndigheten avseende alla it-relaterade ärenden.

Enhetens uppdrag innefattar även att planera, utveckla och genomföra myndighetens it-incidenthantering i tätt samarbete med myndighetens säkerhetsorganisation. Enheten har också ansvar för myndighetens digitala arbetsmiljö inklusive den digitala basplattformen, mötesrumsutrustning, it-inköp samt avtalshantering inom it-tjänster.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 14 december 2021. Arbetspsykologiska tester kan komma att ingå som ett led i urvalsprocessen. Intervjuer är planerade till vecka 1 och 2.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika identiteter, bakgrund och erfarenheter. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

Kontaktpersoner

Marcus Fahrman

Tf enhetschef

marcus.fahrman@skolverket.se

 

Lars Åkerlund

lars.akerlund@skolverket.se

 

Terés Dahl

Rekryterare

teres.dahl@skolverket.se

Liknande jobb

Liknande jobb