Skolverket söker en Linuxtekniker

Rekryterare
Skolverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 december 2021
Stängs
den 15 december 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Nu söker vi en Linuxtekniker som ska vara plattformsansvarig för vår Linuxmiljö.

Om arbetet
Som Linuxtekniker kommer du att ingå i vår Linuxgrupp vars främsta uppgifter är att förvalta, vidareutveckla och hantera driftsfrågor i Skolverkets centrala IT-infrastruktur. Till största delen är rollen som Linuxtekniker operativ och med tekniskt fokus. Rollen innehåller också inslag av planering och taktiskt/strategiska uppgifter såsom att företräda Linuxgruppen i arbetsmöten, bereda underlag till enhetschefen, fakturahantering, ha kontakter med leverantörer, upphandla konsultavrop, vara behjälplig i rekrytering. Din roll blir att hålla samman gruppen ur ett arbetsplaneringsperspektiv och representera gruppen inom och utanför Skolverkets verksamhet, i exempelvis tekniska råd och arkitekturråd.

Miljön består av en kombination av stora och mindre Linux-servrar i en modern klustrad och virtuell infrastruktur. Du kommer att arbeta i en grupp med högt tempo och hög specialistkompetens. Vi sätter ett stort värde på kompetensutveckling på Skolverket och du kommer att ha stora möjligheter att utvecklas i din roll. Genom proaktivt arbete bidrar du aktivt till långsiktig stabilitet och effektivitet enligt plan. Vidare kommer du även att representera Linuxgruppen vid projektdeltagande.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ska ha bra förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar, och goda semester- och pensionsvillkor.

Vi söker dig som har:

 • Högskole/KY/YH utbildning med IT-inriktning eller annan erfarenhet som Skolverket bedömer som likvärdig
 • Minst ett års erfarenhet av att leda/driva och planera arbete i en Linuxbaserad teknikdomän
 • 1 års erfarenhet av drift i klustrade/virtualiserade-miljöer
 • 3-5 års erfarenhet av Debian och Oracle Linux / Red Hat Enterprise Linux
 • God kommunikativ förmåga
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • ITIL
 • drift och förvaltning av it-system inom en större organisation
 • exim4, mysql, clamav
 • övervakningsverktyg tex OP5 eller Apica
 • Puppet Enterprise, Ansible
 • versionshantering med hjälp av Git
 • virtualisering i VMware, Oracle PCA eller OLVM

Du är en fena på att samarbeta, är resultatorienterad och ser konsekvent till att nå uppsatta mål. Du analyserar information på ett logiskt och systematiskt sätt, samt kommer med praktiska lösningar på identifierade problem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?
Enheten för infrastruktur och plattform ansvarar för att ta fram och förvalta Skolverkets tekniska plattform. Enheten ansvarar även för kapacitetsplanering, konfigurationshantering och integrationer. Releasehantering, övervakning och incidenthantering är också en del av enhetens ansvarsområden liksom myndighetens interna servicedesk.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 15 december 2021. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som ett led i urvalsprocessen. Intervjuer kommer att ske under vecka 2 2022.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika identiteter, bakgrund och erfarenheter.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

Kontaktpersoner

Marcus Fahrman

Enhetschef

marcus.fahrman@skolverket.se

 

Håkan Persson

Team leader Linux

hakan.persson@skolverket.se

 

Erika Flodström

erika.flodstrom@skolverket.se

Liknande jobb

Liknande jobb