IT säkerhetschef sökes till Försvarsmaktens Logistik

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 1 december 2021
Stängs
den 29 december 2021
Ref:
25975
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Vill du arbeta med säkerhetstjänst inom Försvarsmakten? Är du beredd att anta utmaningen att vara med och utveckla både underrättelse- och säkerhetstjänsten inom ett krigsförband som står inför en stark tillväxt och nya uppgift? Då finns det en plats för dig vid Underrättelse- och säkerhetsavdelningen vid staben för Försvarsmaktens Logistik, FMLOG.

Om avdelningen och enheten
Säkerhetsavdelningen är en del av FMLOG Stab som utgör ett direkt stöd till Chefen FMLOG och FMLOG enhetsledningar. Avdelningens uppgift är att leda och samordna arbete med säkerhet inom FMLOG. Arbetet präglas av förutseende, stöd till chefer och medarbetare, samt uppföljning enligt utgivna uppgifter inom ramen för gällande lagar och förordningar.

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter. FMLOG har en bred kompetens med civil och militär expertis som bidrar till en hög leveranssäkerhet och tillgänglighet. Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

Vi eftersträvar inom förbandet en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Underrättelse- och säkerhetsavdelningen är en del av FMLOG Stab och utgör ett direkt stöd till Chefen FMLOG och FMLOG enhetsledningar. Avdelningens uppgift är att leda och samordna arbete rörande underrättelse- och säkerhetsfrågor inom FMLOG. Arbetet präglas av förutseende, stöd till chefer och medarbetare, samt uppföljning inom ramen för gällande lagar och förordningar.

Du är som IT-säkerhetschef underställd säkerhetschefen. Du deltar i det dagliga arbetet och handlägger självständigt ärenden inom hela information- och IT-säkerhetsområdet. Arbetsuppgifterna innebär även att stödja hela FMLOG med utbildning, handledning och uppföljning främst inom området information- och IT-säkerhet. För att trivas och lyckas behöver du därför känna dig bekväm med att stå inför andra och utbilda.

Tjänsten kräver fortlöpande utbildning och vidareutbildning, deltagande i övningar och annan verksamhet som innefattar resor utanför tjänstgöringsorten. Stundtals kan verksamheten vara intensiv vilket gör att du tidvis bör tåla en hög arbetsbelastning och ha god förmåga att arbeta i grupp.

Tillsammans leder vi förbandets interna säkerhetstjänst.

Kvalifikationer
  • Relevant högskoleutbildning inom IT säkerhet eller annan utb/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Några års erfarenhet av arbete med säkerhetsfrågor inom IT och information
  • God kunskap om informationssystem
  • Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift

Meriterande
  • Erfarenhet av stabsarbete
  • Erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar
  • Genomförd militär grundutbildning, (värnplikt, GMU, eller motsvarande)
  • Internationell tjänstgöring
  • Kunskap om FM informationssystem
  • Körkort B

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen behöver du ha pedagogisk- och social förmåga samt kunna arbeta på ett självständigt, kritiskt och initiativrikt sätt. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en hög säkerhetsmedvetenhet. Vidare är du serviceinriktad och har hög integritet. Det är naturligt för dig att följa Försvarsmaktens ledarskap och värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen
Frågor om befattningen kan ställas till rekryterande chef på Säkerhetsavdelningen, Tony Remes, tel: 072-187 74 33.

Information om rekryteringsprocessen
Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Marie Nilsson, 076-635 53 25.

Fackliga företrädare
SACO Bengt Rainer
OFR/S Hans Jonsson
SEKO Jörgen Stehn
OFR/O Torbjörn Bäckman
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-12-28. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I brevet vill vi att du beskriver vilka områden och uppgifter inom underrättelse- och säkerhetsfunktionen du har arbetat med och vilka områden du är särskilt intresserad av. Vi vill också att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter. FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet. Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb