Service Delivery Manager

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 december 2021
Stängs
den 3 januari 2022
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

 

Vill du arbeta med IT för framtidens sjukvård där din insats har stor betydelse för många? Är du en person med nyfikenhet, starkt personligt driv och har erfarenhet av service och tjänstehantering? Då kanske du är personen som vi nu söker till Serviceförvaltningen!

Serviceförvaltningen ansvarar för att hålla ihop administration och stödprocesser för regionen. Det är också en förvaltning som drivs av att göra det bästa för regionen och att underlätta för vår kärnverksamheten till förmån för invånare och besökare. Förvaltningen vill också kännetecknas som en bra arbetsplats där människor som vill utvecklas och ta ansvar kan få utrymme att växa och känna stolthet.

Vad ska du göra?

Du kommer att jobba med tjänsteleveranser för vår klientplattform, motsvarighet till Service Delivery Manager. Du ingår i ett tvärfunktionellt team med tjänste- och förvaltningsansvariga.  Teamet ansvarar för att upprätta mål, strategier och aktiviteter med syfte att höja kvalité, sänka kostnad och effektivisera driften så att IT-tjänsterna ger ett ökat värde för hela region Stockholm.

En viktig del i ansvaret är uppföljning och rapportering av pågående leveranser, fånga upp behov och i samarbete med leveransfunktionerna genomföra förbättringsåtgärder. Du är vår interna kontaktyta för frågor som rör leveransen och utfallet.

I uppgifterna ingår också att:

 • Underhålla och utveckla tjänster och förvaltningsåtaganden
 • Stötta komponentansvariga i förvaltningsarbetet Följa upp servicenivåer, KPI:er, trender och ekonomiskt utfall av tjänsteleveranserna
 • Medverka till att processer och rutiner inom området finns och efterlevs
 • Medverka i projekt som rör tjänsteområdet
 • Ansvara för och hantera frågor gällande daglig drift mot leverantörer och interna representanter

Vem är du?

 • Du har minst 5 års erfarenhet av arbete med service och tjänster inom IT-arbetsplats i en större organisation med många kontaktytor
 • Du har fokus på resultatuppföljning, rapportering och kravställning
 • Du har erfarenhet av att hantera kund- och leverantörsrelationer
 • Du är van vid att ta egna initiativ och tar eget ansvar för dina uppgifter som du utför på ett strukturerat sätt och håller överenskomna tidplaner
 • Du har ett gott omdöme och mod att agera när du ser att det behövs
 • Du har lätt för att skapa goda relationer och gillar att samarbeta med andra
 • Du är van att jobba med processer och förvaltningsmodeller - ITIL, pm3 och liknande
 • Du är bra på att dokumentera och uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

Vi går igenom urvalet löpande. Annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi har gått över till urvals- och intervjufasen.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Regionen har kollektivavtal och med det följer avtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Vi sitter i fräscha, moderna lokaler på Lindhagensgatan, västra Fridhemsplan. Hit tar du dig med tunnelbana och buss, eller du kanske föredrar att cykla eller gå.

Serviceförvaltningen – en nyckelspelare! Serviceförvaltningen levererar kvalitativa och konkurrenskraftiga tjänster inom IT, upphandling, ekonomi, HR, facility management och kommunikation till förvaltningar och bolag inom Region Stockholm. Det gör oss till en nyckelspelare i arbetet med att skapa mervärde för verksamheterna som ansvarar för regionens hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regionala utveckling och kultur. Vill du arbeta i en organisation där din insats gör stor skillnad och där du får både utveckla och utvecklas? Då är serviceförvaltningen rätt för dig. 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
 

Anställningsform Tillsvidareanställning Anställningens omfattning Heltid Tillträde Januari 2022 Löneform Månadslön Antal lediga befattningar 1 Sysselsättningsgrad 100% Ort Stockholm Län Stockholms län Land Sverige Referensnummer 2021/2928 Kontakt

 • Cecilia Helgeson, 070-7377860

Publicerat 2021-11-29 Sista ansökningsdag 2022-01-09

Liknande jobb

Liknande jobb