Webbanalytiker till SVT i Stockholm

Rekryterare
Ada Digital
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 6 december 2021
Stängs
den 6 januari 2022
Ref:
C059B429-4F9F-43D1-9093-B1BCF45F4785
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Som Webbanalytiker inom Nyheter och Sport hos SVT erbjuds du en bred roll där du kommer jobba med data från miljontals besökare!

SVT och hela mediemarknaden befinner sig på en spännande resa med snabba och löpande förändringar som ökar behovet av insikter om både publik och användare. Vi satsar nu stort på vår analysverksamhet där du som webbanalytiker inom området Nyheter och Sport kommer in i en kreativ arbetsmiljö med stora möjligheter att påverka vägen framåt!

VI ERBJUDER DIG
  • En trygg och öppen arbetsgivare som ser olikheter utifrån kultur och personlig-het som avgörande för att kunna utveckla organisationen och produkterna.
  • Möjligheten att analysera data i syfte att faktiskt öka användarvänligheten för alla i samhället. Här finns inget kommersiellt vinstfokus utan här är användarna i fo-kus.
  • En nyckelroll med stora möjligheter att kunna påverka rollen och framtida ar-betssätt.
  • En kreativ och innovativ miljö där stort fokus läggs på att jobba insiktsdrivande och utforskande.
  • Möjlighet att jobba med produkter som uppskattas och påverkar många männi-skor. Idag är det ca 5-6 miljoner unika besökare i veckan på SVT Nyheter, SVT:s nyhetstjänst online.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som Webbanalytiker hos oss på SVT kommer du ha både en strategisk och operativ roll, där du involveras i publicerings- och utvecklingsarbete inom nyhetsverksamheten. Det innebär bland annat:
  • Ett stort nätverk av kollegor där du kommer jobba tvärfunktionellt med både ny-hetsredaktionen, produktledningen, analysverksamheten och utvecklingstea-men.
  • Vara med i större insiktsanalyser och identifiera, analysera och dra slutsatser uti-från användarbeteende.
  • Stötta nyhets- och sportverksamheten i framtagning och uppföljning av KPI:er.
  • Jobba med tekniker och verktyg som exempelvis SQL, Tableau BigQuery, Orvesto/Sesame och Linkpulse.
  • Vidareutveckla ett datadrivet arbetssätt genom att utforska nya metoder och verktyg, samt experimentera internt med kollegor.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du blir en del av SVT:s växande analysavdelning som idag består av 12 personer och kom-mer tillhöra området Nyheter och Sport. Ditt kontor kommer vara i SVT-huset vid Gärdet i centrala Stockholm, men där du kommer kunna kombinera tiden på kontoret med att jobba hemifrån.

MER OM DIG

Vi ser gärna att du har en grundläggande kunskap i statistik och tekniker för att analysera data oavsett struktur och format. Du är van att jobba insiktsdrivet med data från olika källor och brinner för att göra data visuellt och levande. Har du arbetat med analys inom medie- och nyhetsbranschen är det meriterande men viktigare för oss är ditt engagemang och passion för att göra våra produkter så användarvänliga som möjligt.

Hos oss erbjuds du en bred nyckelroll med nära dialog med både utvecklingsteam och verksamhet och vi ser därför att du är kommunikativ och kan kommunicera både på svenska och engelska. Viktigt är också din pedagogiska förmåga och att du ser värdet med samarbete och kunskapsspridning. Vidare gillar du kreativ frihet och tar både ansvar och initiativ i din vardag.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Liknande jobb

Liknande jobb