Handläggare IT/Ledningsstödsystem

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 7 december 2021
Stängs
den 1 januari 2022
Ref:
26040
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Ledningsregementet Regstab J6 avdelning stödjer Chef Ledningsregementet, med direkt underställda chefer/förband (enheter), inom sakområdet ledningsstödsystem (IT och samband) syftande till att effektivt kunna leda verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
IT/Ledsyst bereder för IT-infrastruktur och ledningsplatsers tekniska utrustning. Handläggaren genomför utredningsuppdrag, stödjer i beredningar och deltar i arbetsgrupper inom IT området samt utgör kontaktperson mot Försvarsmaktens driftorganisation samt Fortifikationsverket gällande IT-infrastruktur/byggärenden.

I arbetsrollen stödjer du i kravställnings-, auktorisations- och ackrediteringsprocess/ärenden samt handlägga remisser och ärenden. Du ska vara beredd att stödja vid sambandsberedningar, mobiliseringsplanering och kunna biträda vid handläggning/administration av IT- och telefonibeställningar samt kunna genomföra avrop av IT tjänster vid LedR i rollen som behörig beställare.

Kvalifikationer
• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverks-/server- drift och administration eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
• Kunskap inom Försvarsmaktens IT-process
• Kunskap att hantera och följa upp IS/IT- och telefonibeställningar inom Försvarsmakten
• B-körkort

Meriterande
• Genomförd säkerhetsutbildning, minimum Försvarsmaktens grundkurs säkerhetstjänst
• Har god verksamhets- och IT-kunskap gällande Försvarsmakten samt kunskap inom myndigheten förekommande IS/IT system
• Har erfarenhet/kunskap inom militära ledningsstödsystem
• Har erfarenhet av arbete vid militär stab
• Har erfarenhet/kunskap om verksamheten vid Ledningsregementet

I denna befattning ser vi att det är en stor fördel att ha en god verksamhets- och IS/IT-kunskap samt kunskap kring Försvarsmaktens IT-process samt kunskap om verksamheten vid Ledningsregementet.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Handläggare IT/Ledsyst är det viktigt att du är kommunikativ, pedagogisk, strukturerad och har god uthållighet. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund, allas lika värde.
Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information om befattningen
Befattningen: Civil befattning. Anställningen kan innebära tjänstgöring utomlands.
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid. Lön efter överenskommelse
Arbetsort: Enköping
Beräknat tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Chef J6 Regstab, Manfred Grobosch på telefon 070-677 83 68

Vi beräknar att vi kallar till intervjuer vecka 2-3, 2022.
Vi återkopplar till alla sökande när befattningen blivit tillsatt.

Fackliga företrädare
OFR/O-OF Enköping - Magnus Johansson
SACO - Carl-Johan Pettersson
SEKO - Christian Hedberg
OFR/S - Clarence Arnstedt
Samtliga nås via växeln på 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-12-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb