Vill du vara med och bygga ett säkrare Sverige, tillsammans med företaget som bl. a. utvecklar 1177?

Rekryterare
Inera AB
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 december 2021
Stängs
den 9 januari 2022
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter för att nå en god och jämlik hälsa och välfärd. På Inera är vi med och förverkligar den e-hälsovisionen. Med hjälp av smarta digitala lösningar kan verksamheterna effektiviseras och kostnader sänkas. Tjänsterna kan stödja kontakten mellan invånare och regioner – eller kommunverksamheter, samt ge medarbetare i verksamheterna effektiva arbetsverktyg. Idag utvecklar och förvaltar Inera ett flertal digitala tjänster, bland dem 1177 Vårdguiden, arkitektur- och infrastrukturtjänster, kunskap- och verksamhetsstöd. Läs mer om oss och våra tjänster på www.inera.se.

 

Över en halv miljon använder Ineras e-legitimation SITHS och det görs ca 50 miljoner slagningar per månad mot Ineras personuppgiftstjänst. Det här är bara några exempel på tjänster som Inera ansvarar för när det gäller identitet och åtkomst, som också inkluderar autentiseringstjänsten, elektronisk underskrift och flera säkerhetstjänster. Inera ansvarar för centrala delar av den IT-infrastruktur i Sverige som används av både regioner och kommuner.

Nu satsar Inera stort inom IAM-området (Identity and Access Management). För att underlätta vardagen för alla anställda inom vården är vi mitt i ett intensivt arbete med att införa en mobil e-legitimation och digital underskriftstjänst. Vi arbetar även med att ta fram framtidens lösningar för detta område tillsammans med våra kunder och ägare.

Vi söker nu personer till följande roller:

  • Produktägare
  • Produktledare
  • IT-säkerhetsspecialister
  • Applikationsingenjör
  • Systemingenjör

Kompetens och kunskapskrav

Det här är en unik chans för dig med stort intresse för mycket tekniskt komplexa tjänster och förutsätter att du tycker om utmaningar. Vi ser att du behöver ha flera års erfarenhet av och kunskap om förvaltning av IT-system. Till din hjälp får du superengagerade kollegor i en organisation som har siktet inställt på kundernas bästa!

Vi tror att du har en bakgrund som ledare inom IT eller systemutveckling och att du har erfarenhet av att arbeta i en organisation med en stor, komplex och diversifierad systemflora. Att du har erfarenhet av integrationsplattformar och att genomföra infrastrukturförändringar som påverkar ett stort antal användare. Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning motsvarande minst tre års studier samt minst två års erfarenhet av IT-relaterad förvaltning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

Du är öppen och nyfiken och gillar att lära dig nya saker. Du har förmågan att både arbeta självständigt och i team. Du behöver ha mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska både muntligt och skriftligt.

Det är meriterande om du har:

God förståelse för och erfarenhet av komplexa IT-miljöer
Teknisk förståelse för SAML, OIDC, REST och SOA
Kunskap om PKI
Kännedom om tillitsramverk och Kvalitetsmärket svensk e-legitimation från Myndigheten för digital förvaltning
Intresse och erfarenhet av infrastrukturarkitektur
Erfarenhet av livscykelhantering, ITIL, release och Change-management
Erfarenhet av applikationsdrift, mjukvaruutveckling och mobila applikationer
Kunskap om GDPR

Varaktighet och tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi läser ansökningar löpande och kan komma att tillsätta tjänsterna innan ansökningstiden löpt ut. Vill du vara med och utveckla framtidens säkra lösningar inom det här området är du välkommen att skicka in din ansökan så fort som möjligt! Vi ser fram emot att träffa dig!

Har du frågor om tjänsten? 

Sektionschef, Dan Bergvall: 072 571 78 19  

HR-generalist, Nina Ingren: 070- 327 70 30

Fackliga frågor, Monica Rosén, Vision: 072-724 32 81

Vi undanber oss all hjälp med rekrytering!

Liknande jobb

Liknande jobb