Juniora/seniora IT-tekniker

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Haninge, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 13 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
25974
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten


Befattningen erbjuder

Musköbasen är en spännande arbetsplats som efter ett antal år med lite lägre verksamhetsgrad nu växer så att det knakar. Marinstabens etablering på basen har inneburit stora förändringar framför allt personellt i antal, men även i förbättringar av infrastrukturen. Servicenivån på plats har höjts avsevärt vilket har underlättat allas arbete. Planer finns för att ytterligare verksamheter ska flytta dit, men exakt vad får framtiden utvisa.

Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker nu ett flertal IT-tekniker till den utökade verksamheten, vid sjöavdelningen på Muskö.

Om enheten och avdelningen
Sjöavdelningen är en nyinrättad avdelning tillhörande FMTIS/Ledningsstödsenhet. Sjösektion Muskö är en av tre sektioner tillhörande Sjöavdelningen, de övriga finns i Göteborg och Karlskrona. Sektionens uppgift är att stödja Sjöinformationskompaniets verksamhet, sjöövervakning och operativ sambandsledning på Muskö samt Marinstabens Operationscentral. Den är just nu belägen i Stockholm, men kommer under 2022 flytta till Muskö. Den verksamheten, som är ett direkt stöd till den marina ledningen, pågår dygnet runt, året runt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I Försvarsmakten benämns tjänsten som systemtekniker och innebär arbete med drift och underhåll av de system som finns i Sjöinformationskompaniets centraler och Marinens operationscentral. Sektionen deltar även i marinens övningar samt innehar beredskap på icke tjänstetid. Arbetet innebär att:
 • Självständigt eller i arbetslag genomföra underhåll, felsökning, installationsarbeten, driftsättning, modifieringar och dokumentation på system och utrustning
 • Arbeta proaktivt med utveckling och vidmakthållande av system och utrustning
 • Vid behov agera arbetsledande i din funktion, samverka med kunder och leverantörer samt stödja kund vid tekniska frågeställningar
 • Medverka i produktion inom annat område samt vid övningar och beredskap

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Treårig gymnasieutbildning med inriktning mot IT/Teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Erfarenhet av att arbeta med IT-baserade system samt felsökning av dessa
 • Körkort *B***

Meriterande
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk och server
 • Erfarenhet av installation och konfiguration
 • Kunskap om transmissionsteknik
 • Kunskap om informationssäkerhet
 • Kunskap om signalskydd

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett stort engagemang, är serviceinriktad, öppen och social med god analytisk förmåga. Du har förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp och löser dina uppgifter med hög kvalitet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se)

Övrigt
Tjänsterna är tillsvidareanställningar som civilt anställd på heltid och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Muskö. Under inledningen av 2022 kommer en del av arbetstiden vara förlagd på Högkvarteret i Stockholm i utbildningssyfte. Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt kan förekomma.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen lämnas av Chef Sjöavdelningen, Per Hellström, 0721-87 72 65. För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Hanna Ottosson via växeln, 019- 39 35 00.

Fackliga företrädare FMTIS
OFR/O - Johan Nestvall-Boo
OFR/S - Martin Sparr
SACO - Mika Laitanen
SEKO - Matz Felix
Samtliga nås via växel 010-823 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 220116. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb