Specialistsäljare Software & Cloud

Rekryterare
Atea
Plats
Göteborg, Halmstad, Borås
Annonserat
den 10 december 2021
Stängs
den 18 januari 2022
Ref:
148385
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea i Väst dig som vill jobba som specialistsäljare inom affärsområdet Software & Cloud. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.Din placeringsort kan vara Göteborg, Halmstad eller Borås där du har flera kollegor på plats.

Din roll i laget

Vi söker dig som vill arbeta med försäljning av Ateas Software & Cloud-erbjudanden till kunder inom privat och offentlig sektor. I rollen som specialistsäljare Software & Cloud bearbetar du nya och utvecklar befintliga kunder genom ett tätt samarbete i kundteam med kundansvariga säljare, specialister och strategiska partners. Till din hjälp har du ett av IT-branschens starkaste varumärken, ett team med kollegor som sätter laget för jaget och en vältrimmad leveransorganisation. Atea jobbar med de flesta stora mjukvarutillverkare såsom exempelvis Adobe, AWS, Cisco, Citrix, IBM, Microsoft, Oracle, Red Hat, Snow, Veritas och VMware.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Sälja Ateas erbjudanden inom Software & Cloud till våra kunder i västra Sverige.
  • Guida våra kunder inom mjukvara, molntjänster och licensstrategi, samt bli deras betrodda rådgivare,
  • Utveckla befintliga och bearbeta nya kunder, med tydligt uppsatta försäljningsmål och nyckeltal.
  • Samarbeta med kollegor i kundteam, tillverkare och andra partners .

Vad söker vi hos dig?

Vi söker dig som har erfarenhet av försäljning till större organisationer, där långsiktiga och nära relationer är en viktig pusselbit. Du behöver ha ett teknikintresse i grunden men i övrigt tror vi att dina personliga egenskaper, driv och motivation är avgörande för att trivas och bli framgångsrik i rollen. Du är en utpräglad relationsbyggare med känsla för att både säkra upp befintlig affär och driva utveckling utifrån kundens behov.

För att lyckas i rollen bör du ha följande erfarenhet och kunskap:
  • Erfarenhet från IT-branschen och B2B-försäljning, med förmågan att förstå och kunna förklara möjligheterna med modern informationsteknologi.
  • Förmågan att föra affärsmässiga resonemang med kunder inom olika branscher, samt trivas i att ha en stark rådgivande roll.
  • Vilja och förmåga att förstå kunders verksamheter och utmaningar, och låta dessa vara drivande i säljarbetet.
  • Lätt för att kommunicera i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christer Adolfsson, Försäljningschef, via christer.adolfsson@atea alternativt telefonnummer 070-817 81 43. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The PlaceTo Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb