Områdesarkitekt till skuldsanering och digitala tjänster

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sverige
Annonserat
den 14 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi anställer medarbetare i hela landet. Våra medarbetare arbetar hemifrån och i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor.

Vi rekryterar nu en områdesarkitekt där du kommer ha it-arkitekturansvaret för våra områden Skuldsanering samt Digitala Tjänster. Vi utvecklar och förnyar myndighetens digitala tjänster samt skapar ett helt nytt verksamhetsstöd för avdelningen som hanterar skuldsanering på Kronofogden.

Vi erbjuder dig

 • Ett meningsfullt jobb som räknas – för andra och för dig
 • Flexibla arbetsformer, där du har möjlighet att välja var, när och hur arbetet ska utföras
 • En anställning på något av våra 32 kontor i landet
 • Att få vara en del i vår för­flyttning – vårt mål är att bli en digitalt tillgänglig myndighet.
 • Att bli en del av en organisation med en hjälpsam kultur där vi värdesätter delaktighet och transparens.
 • En arbetsplats där vi arbetar löpande med att öka kompetensen
 • Ett arbete med moderna teknologier i en roll som du har möjlighet att påverka

Den här rollen passar perfekt dig som har erfarenhet av arkitekturarbete på strategisk och taktisk nivå.

Ditt nya jobb

Du kommer ansvara för helheten i vår arkitektur för två av våra leveransområden och kommer ingå i rådet för arkitekturstyrning som leds av IT:s huvudarkitekt.

Du kommer delta i att ta fram målbilden och driva arkitekturen mot den. Att säkerställa att lösningarna stödjer uppsatta verksamhetsmål, kvalitetsmål, strategier och målarkitektur ingår också i rollen. Som områdesarkitekt stöttar du dina kollegor med bland annat kravhantering, lösningsförslag och prioriteringar.

Du förväntas bidra aktivt för kompetensspridning inom organisationen och göra extern omvärldsbevakning med syfte att upprätthålla rätt kompetens inom området och ge Kronofogden rätt arkitektur i tiden.

På Kronofogden är vi ca 230 kollegor som arbetar med IT-utveckling. Vi är i en spännande resa med modernisering, digitalisering och automatisering. Våra främsta framgångsfaktorer är att vi arbetar tillsammans i agila team med verksamheterna inom myndigheten, att vi har en stark arkitekturstyrning och livscykelhantering.

Vi söker dig som har

 • Bred och aktiv kunskap från de senaste tre åren gällande applikationsarkitektur
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete med etablerade metodiker och ramverk för arkitektur och agil systemutveckling, inom Java 
 • Utbildning på minst gymnasienivå
 • Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska 
   

Du har personliga egenskaper som innebär att du är ansvarstagande och drivande men samtidigt lyhörd och coachande. Du har förmåga att kunna se helheten samt förstå drivkrafter och behov i verksamheten. Du har också god förmåga att fatta beslut, är analytisk och strukturerad.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

 • Händelsedriven arkitektur
 • Integrationsmönster/-teknik - WSDL, SOAP, REST, JSON, JMS, XML, XSD
 • Säkerhetsmönster/-teknik - OAuth2, Kerberos, Active Directory, SAML, OpenID Connect, PKI, SSL
 • Kompetens inom frontend utveckling (Angular) och UX design
 • Kompetens inom backend-utveckling (Java)
 • ULM, Togaf, Sparx EA
 • Självständigt drivit och genomfört förstudier/utredningar/modelleringar
 • Arkitekturcertifieringar
   

Information om oss och jobbet  

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Tillträde är enligt överenskommelse.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb