Luftvärnsregementet i Halmstad söker biträdande IT-säkerhetschef

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Halmstad, Hallands län, Sverige
Annonserat
den 15 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
26154
Anställningsform
Visstid
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Luftvärnsregementet i Halmstad befinner sig just nu i en utvecklande period med införande av nya vapensystem och förband. För att möta utvecklingen och det ökade behovet av bearbetningsförmåga inom ram för säkerhetstjänst önskar regementets säkerhetsskyddsavdelning, G2, utöka sin avdelning med en biträdande IT-säkerhetschef.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga fokus kommer att vara inom säkerhetsfrågor i och runt informationssystem. Arbetsuppgifter såsom säkerhetsuppdatering, sökning efter skadlig kod, analyser av loggar, och ackrediteringsarbete i informationssystem är vanligt förekommande. I tjänsten ingår också säkerhetsplanering samt att göra säkerhetsanalyser. Du kommer även stödja i samband med säkerhetsprövning av personal, genomföra internkontroller och destruktion av säkerhetsskyddsklassificerad information samt ansvara för utbildning av Luftvärnsregementes personal i säkerhetstjänst och handhavande av olika informationssystem. Som en del i ditt arbete ingår också att stödja IT-säkerhetschefen i utredningar av IT-incidenter samt frågor som rör teknisk bevakning.

Riktlinjer för all verksamhet och arbete du kommer att bedriva är de fastställda lagar och förordningar som reglerar säkerhetstjänsten och i synnerhet IT-säkerhetstjänsten.
Tjänsten bereder också möjlighet till flera kompetenshöjande utbildningar inom området säkerhetstjänst.

Du kommer även som stabsmedlem inom Luftvärnsregementets stab delta i stabens samt avdelningens övriga verksamhet.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom drift av informationssystem och/eller säkerhet i informationssystem, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Du ska ha en god muntlig och skriftlig framställningsförmåga i såväl svenska som engelska.
  • B-körkort

Meriterande
  • Tidigare erfarenhet eller kunskap om IT-processer i Försvarsmakten.
  • Tidigare erfarenhet eller kunskap om informationssystem i Försvarsmakten.
  • Kunskap om Försvarsmaktens regelverk.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Du är driven, kan ta egna initiativ och verkar för utveckling och förbättring inom ditt arbetsområde. Vi ser att du har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att prioritera och följa upp ställda uppgifter. Vidare ser vi att du är flexibel, prestigelös, lyhörd och har en god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är civil och tjänsten är en allmän visstidsanställning om två år. Placering är på Luftvärnsregementets säkerhetsavdelning med arbetsort Halmstad.

Före erbjudande om anställning genomförs säkerhetsprövning med registerkontroll på den sökande. Observera att registerkontrollen även omfattar sambo/make/maka.

Resor förekommer i tjänsten. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Arbetet sker utifrån Försvarsmaktens värdegrund, fastställda policys och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten. Vid anställning i Försvarsmakten får du en krigsplacering och du kommer vid behov att delta i övningsverksamhet.

Försvarsmakten som arbetsgivare erbjuder flextidsavtal, träning på arbetstid, generöst semesteravtal och ett arbete i en spännande kontext och miljö.

Ansökan
Bifoga CV med referenser, personligt brev samt intyg/utbildningsbevis vid din ansökan. Sista ansökningsdag är 2022-01-16.

Kontaktpersoner
Frågor om tjänsten kan mailas till g2-lv6@mil.se och frågor kring rekryteringsprocessen kan mailas till g1-lv6@mil.se. Skicka gärna med telefonnummer så har vi möjlighet att ringa dig.
Svarstiden kan variera på grund av semester.

Fackliga företrädare:
SEKO, Jörgen Stehn
SACO, Patrik Hansén
OFR/S, Senadin Sela
OFR/O, Roger Nygren


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.