Handläggare i informationshantering till Must

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 17 december 2021
Stängs
den 24 januari 2022
Ref:
26097
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst. Avdelningen för Kommunikation och Samband på Must söker medarbetare till Underrättelse- och Säkerhetscentralen (USC).

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med sambandstjänst med fokus på registrering, filhantering och informationsstrukturering i olika IT-system. Till arbetsuppgifterna hör också att ge service och stödja andra via personliga möten och i administrativa stödsystem. Du kommer till exempel att ta emot, processa och delge information via olika sambandssystem. De kontakter som du kommer att arbeta med finns både nationellt och internationellt. Arbetet utförs i en relativt sluten miljö tillsammans med andra medarbetare, men delar av arbetet bedrivs enskilt och måste kunna genomföras under stort eget ansvar.

Kvalifikationer
  • Gymnasial utbildning
  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt och som bedöms såsom likvärdig av rekryterande chef
  • Dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete och/eller ärendehandläggning inom statlig myndighet
  • Dokumenterat god datorvana och erfarenhet av arbete i databaser och i olika kommunikationssystem
  • God förståelse för komplexa informationsflöden
  • Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande kvalifikationer
  • Vana att arbeta i Försvarsmaktens IT-system
  • Erfarenhet av arbete inom datasupport
  • Grundläggande militär utbildning
  • Tjänstgöring i insatsområde

Personliga egenskaper
Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi söker dig som har en hög servicekänsla och kan leverera både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Du har god förmåga att snabbt skifta fokus mellan arbetsuppgifter, samtidigt som du kan bibehålla ett helhetsperspektiv. Du uppskattar att arbeta utifrån rutiner och har en fallenhet för att kunna utveckla rutiner och processer. För att lyckas i rollen krävs även att du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad, samt att du har en god kommunikativ förmåga och en positiv inställning. Du är bra på att lösa uppgifter självständigt men har även lätt att samarbeta med både dina närmaste kollegor och med andra delar av organisationen, och du trivs i roller där du kan skapa engagemang och goda relationer. Då du kommer att arbeta i miljöer med säkerhetsskyddsklassificerad information kommer det ställas mycket höga krav på integritet, omdöme och säkerhetsmedvetande.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som påbörjas med sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Arbetsort: Stockholm

Upplysningar
Upplysningar om befattningen kan lämnas av rekryterande chef Maria Lind som kan nås via växeln 08-788 75 00.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Camilla Robertsson för SACO/HKV, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-01-23. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb