Teletekniker - FTN/Telekom

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Annonserat
den 17 december 2021
Stängs
den 18 januari 2022
Ref:
25913
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssytemförband (FMTIS) söker Teletekniker inriktning FTN/Telekom, med placering i Luleå.

Om Verksamheten
Genomförandeavdelning Luleå består av tre sektioner med olika inriktningar. Som sensortekniker ingår du Telesektionen, som främst arbetar med förebyggande samt avhjälpande underhåll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består till stor del av att självständigt genomföra förebyggande och felavhjälpande underhåll samt driftsättningar av utrustningar i Försvarsmaktens teletekniska anläggningar. Försvarets telenät består idag av radiolänkar, multiplexutrustningar, fiberterminaler, Ciscos produkter (routrar, switchar) samt växlar. I tjänsten ingår även att stödja kunder.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar vilket medför resor i tjänsten. Arbete på hög höjd ingår i tjänsten, därför är godkänd läkarundersökning för mast och torn ett krav innan anställning kan erbjudas.

Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.
Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid, samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB, samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
  • Gymnasieutbildning med El/Teleteknisk/IT inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
  • B-körkort

Meriterande
  • Yrkeserfarenhet inom området
  • Kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar
  • Eftergymnasial utbildning inom EL/Teleteknik
  • Genomförd militär grundutbildning
  • Goda IT-kunskaper
  • Kunskaper inom Unix-miljö
  • Goda kunskaper inom IP/Nätverk

Personliga egenskaper
Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad, har god samarbetsförmåga, teknisk läggning, god felsökningsförmåga, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp. Som person är du strukturerad, noggrann, säkerhetsmedveten och ansvarskännande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placeringsort: Luleå. Resor inom tjänsten samt jourtjänstgöring förekommer. Obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet, ingår i tjänsten.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Under provanställningen kommer behörighetsutbildning för arbete på hög höjd, "Mast- och torn" att genomföras. För fast anställning krävs godkänt resultat.

I Försvarsmakten benämns befattningen teleingenjör.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Anders Lampinen 070-223 50 38 eller Avdelningschef Patrik Eriksson 070-666 76 43. För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino via växeln (019-393500).

Fackliga representanter
OFR/S Martin Sparr
SACO Mika Laitanen
SEKO Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-17


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb