Försvarsmaktens Cyberförsvar söker applikationsspecialist

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 16 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
26168
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?Vi söker nu en applikationsspecialist för primärt Atlassians produkter till Försvarsmakten cyberförsvar. Du kommer säkerställa att den dagliga verksamheten genomförs på ett ändamålsenligt sätt och att it-verksamheten levererar efterfrågade tjänster.

Om befattningen
I befattningen kommer du beroende på erfarenhet och drivkrafter att kunna arbeta med helheten kring applikationerna. Från planering av införande av nya applikationer, installation, installationskonfigurering till projektkonfigurering. Du kommer att behöva vara praktisk och kommer att handgripligen hantera delar av it-miljön. Ditt arbete skapar förutsättningar för Försvarsmaktens cyberoperationer.

Du kommer att ha möjlighet till att utveckla dig inom it-området samtidigt som du aktivt deltar i utveckling av verksamheten, metoder och teknik. Målet är att säkerställa att alla inom verksamheten har en bra it-miljö att arbeta i.

Övergripande uppgifter för it-verksamheten är att:

* Bidra med expertkunskap kring Atlassians produkter.

* Konfiguration, drift och förvaltning av Atlassians produkter.

* Integrera produkterna mot externa system såsom till exempel Active Directory eller en Public Key Infrastructure.

* Tillhandahålla stöd till användare i en teknik- och utvecklingsorganisation.

* Planering och införande av nya produkter eller moduler.

* Genomföra ändrings-, incident-, problem-, inventarie- och licenshantering.

Försvarsmakten strävar efter att vara en kompetent arbetsgivare och därmed attrahera, behålla och utveckla dig genom att erbjuda spännande och utmanande arbetsuppgifter samt erbjuda goda möjligheter till vidare kompetensutveckling. I början av din anställning kommer vi att tillse att du kompetensutvecklas mot din tilltänkta befattning.

Kvalifikationer
* Flerårig erfarenhet av konfigurering, drift och förvaltning av Atlassians produkter. Primärt Jira, Insight och Confluence.

* Erfarenhet av både Linux och Windows-baserade system.

* Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

* Erfarenhet av att arbeta systematiskt avseende informationssystem och -teknik

Meriterande
* Erfarenhet av andra produkter/moduler från Atlassians

* Erfarenhet av integration mot Active Directory

* Erfarenhet av integration mot Public Key Infrastructure (PKI)

* Erfarenhet av liknande produkter från andra leverantörer än Atlassian

* Erfarenhet av att arbeta med it-system som har höga säkerhetskrav

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper, du bör vara noggrann, engagerad och kunna tillämpa ett kritiskt förhållningssätt. Du har en god förmåga att samarbeta med andra och är självgående. Du är som person serviceinriktad och vill utvecklas i din yrkesroll.

Övrigt
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Anställningsform tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort, Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med befattningsrelaterade tester. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2022-01-16. Ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 403158. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb