Försvarsmaktens Cyberförsvar söker systemarkitekt SIEM till Stockholm

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 16 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
26178
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?Försvarsmakten söker medarbetare till cyberförsvaret med inriktning på defensiva cyberoperationer med placering i Stockholm. Vi försvarar Sverige och Sveriges intressen i cybermiljön dygnet runt, året om. Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet av att designa, bygga och förvalta SIEM-lösningar för analys och säkerhetsövervakning.

Om befattningen
I rollen som systemarkitekt i cyberförsvaret får du helhetsansvaret för vårt SIEM. Helhetsansvaret innebär hela kedjan från design till implementation och förvaltning. Du bidrar även i din roll till utvecklingen av kringliggande system och integrationer. Du är en del av gruppen som använder, utvecklar och förvaltar systemet så ditt arbete har direkt påverkan för användarna och bidrar till att förstärka Sveriges försvarsförmåga och skydda samhällsviktiga funktioner.

Du får även arbeta med metod och stödsystem för försvaret av Försvarsmaktens it- och nätverksmiljö. Du får möjligheten utveckla dig inom cybersäkerhet samtidigt som du aktivt deltar i utveckling av metoder och teknik.

Vi erbjuder ett intressant och varierande arbete där du bidrar till samhället. Du får värna om Sverige och bidra till att förhindra it-angrepp mot Försvarsmaktens system. Vi erbjuder en stimulerande och meningsfull arbetsplats med vidareutbildning och stora utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer
* Tre års arbetslivserfarenhet av arbete i en bedömt motsvarande roll.
* Högskoleutbildning inom it- eller systemvetenskap eller bedömd motsvarande kunskap.
* Dokumenterad arbetslivserfarenhet av arbete med design, utveckling och förvaltning av Elastic Stack.
* Goda kunskaper i Logstash och Kibana.
* Kunskaper om operativsystem gärna både Linux och Windows.
* God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande
* Kunskaper inom it- och nätverkssäkerhet.
* Erfarenhet av IT-system med höga säkerhetskrav
* Kunskap om Big data, statistik, maskininlärning, matematik.
* Praktisk erfarenhet av ElastAlert.
* Arbetslivserfarenhet av nätverk, brandväggar, it-infrastruktur, IPS/IDS.
* It-säkerhetscertifiering, exempelvis CISSP, GIAC, CEH eller motsvarande.

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt. Du ska vara uthållig och strukturerad. Du har en god förmåga att samarbeta och samverka med andra och du är flexibel och lojal mot våra gemensamma mål. Du är som person serviceinriktad och vill utvecklas och bygga din specialistkunskap.

Övrigt
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Anställningsform tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort, Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med befattningsrelaterade tester. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2022-01-16. Ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, referens 409013.Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb