Försvarsmaktens Cyberförsvar söker underrättelseanalytiker med fokus på inhämtning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 16 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
26176
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du med dina expertkunskaper inom cybersäkerhet bidra till att värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Vi söker dig som vill bidra med din ämnes- och metodkompetens avseende inhämtning eller annan form av researcharbete inom it- och teknikområdet, gärna med fokus på cybermiljön. På sikt kan även andra arbetsuppgifter så som bedömningar avseende kvalificerade hotaktörer mot och sårbarheter i Försvarsmaktens it-system ingå i rollen. Du kommer få arbeta med de senaste teknikerna tillsammans med engagerande och högt kompetenta arbetskamrater. Tillsammans löser ni viktiga uppgifter inom ramen för cyberförsvarets arbete med cyber threat intelligence (CTI).

Om befattningen
Våra underrättelseanalytiker med fokus på inhämtning förväntas arbeta med inhämtning, bearbetning och initial analys. Huvuduppgiften är inhämtning som ligger till grund för verksamhetens produktion av analyser som bidrar till rätt åtgärder inom defensiva och offensiva cyberoperationer. Det kommer finnas möjlighet att påverka rollen utifrån verksamhetens behov, dina kompetenser och intressen. Kontinuerlig kompetensutveckling och kunskapsutbyte med arbetskamrater är en förutsättning för att lyckas i uppdraget.

Vi söker dig som etablerat dig på arbetsmarknaden, eller är nyutexaminerad i början av din karriär, inom cybersäkerhet. Din bakgrund styr hur du kommer bidra i uppdraget och vidareutvecklas.

Främst kommer arbetsuppgifterna bestå av:
- inhämta och sammanställa information avseende tekniska sårbarheter och kvalificerade hotaktörer
- bidra i arbetet med bearbetning, analys och rapportering
- delta i verksamhetens kontinuerliga utveckling- och förbättringsarbete
- omvärldsbevaka inom eget ansvarsområde

Kvalifikationer
Officer (OF 1-2), specialistofficer (OR 6-7) eller civil högskoleutbildning alternativt motsvarande relevanta kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
Kunskap om cybersäkerhet på teknisk och/eller policynivå.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Körkort B.

Meriterande
Annan relevant eller akademisk utbildning inom teknik-, samhällsvetenskap eller journalistik.
Erfarenhet av researcharbete inom teknikområdet.
Erfarenhet av OSINT inom totalförsvaret eller civil sektor.
Intresse av Unix/Linux-miljö, datornätverk eller scriptspråk.
Utomeuropeiska kultur- och språkkunskaper som gärna använts i yrkeslivet.

Personliga kvalifikationer
Du är en analytisk lagspelare som tar ansvar för att bidra till efterfrågat resultat och god arbetsmiljö ur ett helhetsperspektiv. Du är genuint intresserad av it-säkerhet och kan prioritera mellan operativt resultat och eget lärande. Du ser personer med olika bakgrund som berikande och en naturlig del i ditt arbetsliv. Du är självgående och förändringsbenägen utifrån vad situationen kräver. För att trivas behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och tillämpar ett kritiskt och sakligt förhållningssätt.

Övrigt
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess.

Anställningsform tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort, Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med befattningsrelaterade tester. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2022-01-16. Ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 401071. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb