Försvarsmaktens Cyberförsvar söker it-säkerhetschef

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 16 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
26173
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu en erfaren it-säkerhetschef med arkitekturförmåga. Vi söker dig som är en naturlig och kommunikativ ledare.

Befattningen erbjuder
I befattningen kommer du att arbeta med arkitektur, utveckling och förvaltning av it-säkerhetslösningar. Formellt kommer du även axla rollen som it-säkerhetschef inom vår verksamhet. En naturlig del av arbetet består av omvärldsbevakning och det är viktigt att du kontinuerligt håller dig uppdaterad inom it- säkerhetsområdet. Du kommer att erbjudas kvalificerad kompetensutveckling över tid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du tar ett ansvar för helheten avseende den tekniska it-säkerheten i våra Linux-, Windows- och nätverksmiljöer. Du arbetar stödjande och kravställande gentemot it-verksamheten så att de kan leverera genomtänkta lösningar som försvårar angrepp. Du designar och dokumenterar slutliga lösningar som klarar en extern granskning. Dina arbetsuppgifter blir att tillsammans med andra medarbetare som du arbetsleder genomföra drift, förvaltning och utveckling av it-säkerhetslösningar.

Kvalifikationer
* Minst fem års erfarenhet av arbete inom it-säkerhetsarkitektur eller som it-säkerhetsspecialist
* Erfarenhet av arbetsledande roll, till exempel som incident-, team-, förvaltnings- eller projektledare
* Erfarenhet av att implementera och integrera it-säkerhetskomponenter till en helhet
* Mycket goda kunskaper inom it- och nätverksteknik
* Goda kunskaper avseende Linux och Windows
* Erfarenhet av behörighetssystem (LDAP, AD, IAM, etc)
* Erfarenhet av Public Key Infrastructure
* Akademisk utbildning inom informationsteknik
* Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande
* Erfarenhet av att implementera CIS 20 Critical Controls
* Erfarenhet av SIEM
* Erfarenhet av härdning av it-system
* Erfarenhet av automatisering
* Erfarenhet av infrastruktur som kod
* Programmering och scriptning
* Erfarenhet från en utifrån lagar och förordningar reglerad verksamhet
* Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens signalskyddssystem och it-system
* It-säkerhets- och arkitektrelaterade certifieringar

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, du bör vara analytisk och noggrann. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt. Du är strukturerad och har en förmåga att dokumentera. Du har en god förmåga att samarbeta och samverka med andra men även bekväm med att arbeta självständigt.

Övrigt
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Anställningsform tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvars-makten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort,Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med befattningsrelaterade tester. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan vill vi ha senast den 2022-01-16, ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 408722. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb