Configuration Manager /Integratör Kronofogden IT

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sverige
Annonserat
den 17 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
2021/458
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Örnsköldsvik, Varberg, Skövde, Göteborg... Kronofogdens it-avdelningen anställer nu medarbetare i hela landet. Våra medarbetare jobbar hemifrån under pandemin, vilket vi kommer fortsätta med i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor. Vi söker dig som vill utveckla och utvecklas tillsammans med oss och vårt viktiga samhällsuppdrag.

Vi är närmare 230 medarbetare på Kronofogden som arbetar med it-utveckling. Vi skapar de tekniska förutsättningarna för våra 2 200 kollegor, som till vardags bidrar till att säkerställa finansieringen av den offentliga sektorn, skapa ett väl fungerande kreditsamhälle för medborgare och näringsliv samt att motverka brottslighet.

Ditt nya jobb

I rollen ingår du i ett team som arbetar med Configuration Management med fokus på mjukvara. Du ansvarar för en eller ett par applikationer och utöver andra CM- uppgifter så ingår även planering av releaser och ansvar för att bygga och installera applikationen i testmiljön. Du kommer även att vara ansvarig för testmiljöerna för din applikation. Arbetet omfattar med andra ord flera viktiga områden.

I din arbetsvardag arbetar du tätt tillsammans med ett agilt utvecklingsteam och får stöd av den som är ansvarig för våra verktyg på it. Utvecklingen sker främst i java eller .Net. Ett kontinuerligt samarbete sker med övriga Configuration Managers, både avseende informationsspridning men även genom att hjälpas åt för att lösa förekommande uppgifter. I rollen ingår även ett nära samarbete med driftorganisationen på Skatteverket.

Fler exempel på din arbetsvardag:

 • Vi ger utvecklingsteamet support i de verktyg som vi använder, t ex GIT.
 • På javasidan arbetar vi idag med WebLogic Server från Oracle, men planerar att gå över till Red Hat JBoss EAP. I samband med det finns även planer på att införa Open Shift med Kubernetes, d.v.s. en containerbaserad plattform.
 • För .Net så finns planer på att börja använda Azure DevOps
 • Integrationsmönstret baseras på köer.
 • Vi använder Nexus som repository manager.

Vi söker dig som har

 • Utbildning på minst gymnasienivå
 • Flera års arbetslivserfarenhet inom Configuration Management för javasystem på Linux
 • Grundläggande kunskaper inom programmering
 • Erfarenhet av verktygen; Git, Maven, Jenkins, Jira eller motsvarande verktyg.
 • Goda kunskaper i Svenska och Engelska

Du har personliga egenskaper som innebär att du är ansvarstagande, tekniskt kreativ samt har förmåga att kommunicera och skapa goda relationer med kollegor och leverantörer. Vi har en utmanande uppgift och problemställningarna vi utmanas av kräver både kreativitet och en hög teknisk nivå. Vi arbetar agilt med tvärfunktionella team där var och ens bidrag är avgörande för om hela teamet lyckas. Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och kvalitetsmedveten.

Det är meriterande om du har

 • Goda kunskaper i Windows
 • Erfarenhet av Azure DevOps

Information om oss och jobbet 

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Tillträde är enligt överenskommelse. En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.
Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb