Leveransledare (projekt/förvaltningsledare) till Kronofogdens it-avdelning

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sverige
Annonserat
den 17 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
2021/426
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du ett brinnande intresse för ledarskap, teknik samt intresserad av ett arbete som räknas för dig och för andra? Då kan det här vara rätt jobb för dig!  Kronofogdens it avdelning söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet och samtidigt utvecklas själv tillsammans med oss.

Vi är närmare 230 kollegor på Kronofogden som arbetar med it utveckling och är mitt i en spännande resa med modernisering, digitalisering och automatisering. Vi driver framåtriktade projekt och i fokus finns bland annat internetteknik, informationscentrisk syn, händelsedriven arkitektur (EDA) och moderna e-tjänster.

Ditt nya jobb

Som Leveransledare kommer du leda arbetet med ett av våra affärssystem som hanterar finansiella strömmar inom Verkställighetsprocessen på myndigheten. Vi är inne i en förändringsperiod där vi tittar framåt på ny teknik samt intensifierar vårt agila arbetssätt och i arbetar tvärfunktionellt med högpresterande team. Som leveransledare leder, coachar och följer upp leveransteamets arbete samt säkerställer att viktiga tjänster och aktiviteter genomförs. Du arbetar i nära samarbete med andra ledare, tvärfunktionella grupper, Scrum master och leveransteamet. En viktig del i arbetet är omvärldsbevakning där du följer utvecklingen och trender inom affärssystem och it området.

 • Säkerställa leveransteamets arbete med nyutveckling tekniskt tvingande- samt livscykelaktiviteter enligt fastställda metoder, processer och prioritering.
 • Leveransuppföljning inklusive ekonomisk uppföljning med budget och prognos
 • Representera det operativa behovet, möjligheterna och begränsningarna avseende it nära utveckling och IT leverans i grupperingar för taktisk och operativ backlogg hantering
 • Löpande uppföljning av leverans, leveranskoordinering och underlag för beslut om release
 • Hantering av risker och brister i IT leveransens kvalitet
 • Dimensionering och äskande av resurser och kompetensbehov utifrån budgetram avseende its resurser
 • Att medarbetare i leveransteamet får/har nödvändig kompetens, information och stöd som krävs för sitt arbete

Vi söker dig som har

 • Erfarenhet från bank och/eller finanssektorn
 • Erfarenhet av affärssystem
 • Erfarenhet av att leda medarbetare inom en IT organisation.
 • Erfarenhet som projektledare inom systemutveckling med beroenden och komplexitet
 • Erfarenhet av olika agila metoder och ramverk såsom SAFE och Scrum
 • Gedigen erfarenhet av att arbeta med strukturerad uppföljning i en it organisation.
 • Flera års erfarenhet av att arbeta med risker och brister (kvalitet) i leveranshänseende.
 • Vana att leda förändringsarbete.
 • Utbildning på minst gymnasienivå
 • Flytande i svenska och engelska

Du har personliga egenskaper som innebär att du har ett helhetsperspektiv där du förstår hur olika delar av verksamheten påverkar varandra. Du har en förmåga att leda samt är självgående, mål- och resultatinriktad och tydlig i ditt sätt att kommunicera.

Du är förändringsbenägen och bidrar till effektiva lösningar utifrån verksamhetens behov samt har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Vidare är du noggrann, strukturerad och har dessutom en god analytisk förmåga. Du måste kunna hantera frågor både högt och lågt och snabba växlingar i ett högt tempo samt hantera flera aktörer parallellt.

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av Oracle E-Business Suite
 • Erfarenhet av andra Oracle affärsprodukter
 • Utbildning inom ledarskap och grupputveckling

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Tillträde är enligt överenskommelse.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb