Senior systemutvecklare fullstack

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 19 december 2021
Stängs
den 20 januari 2022
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och utveckla system för statsfinanserna?

It-avdelningen på ESV har ett helhetsansvar för statens budget- och redovisnings-system och Sveriges budget skapas i de system vi utvecklar och förvaltar. Vi arbetar med systemutveckling i Microsofts miljö med ett agilt arbetssätt med fokus på kvalitativa systemleveranser och nöjda beställare. Hos oss sker mycket it-utveckling och det är nära från idé till beslut. Vi är idag ca 45 medarbetare, varav 25 är systemutvecklare. Nu söker vi vår nya kollega!

Du har arbetat i många år som systemutvecklare och är intresserad av en ny utmaning i en unik verksamhet där din kompetens varje dag bidrar till nytta för regering, riksdag och myndigheter.

Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

  • analysera och ta fram lösningar som stödjer verksamhetens ibland ganska komplexa behov
  • jobba med allt från frontend till backend
  • bidra till implementation av god mjukvaruarkitektur
  • skriva förvaltningsbar kod som dagligen används av många användare
  • ha en öppen dialog med beställare, verksamhet och externa intressenter
  • samarbeta nära med kolleger utifrån ett gemensamt agilt mindset
  • hitta och genomföra förbättringar i både befintliga och kommande system
  • komma med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor
  • vara noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

Din bakgrund och kompetens
Du har en högskoleutbildning inom it-området, eller motsvarande utbildning i kombination med relevant erfarenhet. Du har minst 7 års dokumenterad erfarenhet av att utveckla webbapplikationer i Microsofts miljö med kunskaper inom merparten av följande tekniker: ASP.Net, .NET Core, MVC, C#, SQL, Javascript, Angular, Entity Framework samt WebAPI. Du har också dokumenterad flerårig erfarenhet av att arbeta i agila team och med affärskritiska system. Du har samarbetat med beställare/kund i flera år. Du behöver ha en god språklig förmåga i svenska i såväl tal som skrift.

Tidigare erfarenhet inom it-arkitektur och arbete inom statsförvaltningen med systemutveckling av informations- och/eller affärssystem är meriterande, liksom kunskap om statlig budget och redovisning ur ett it-perspektiv.

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är lösningsorienterad och analytiskt lagd. Att uppnå resultat är viktigt för dig och du vet dessutom att det bästa sättet att komma dit är att samarbeta nära med andra. Du behöver vara kreativ och tycka om att bidra med nya idéer och angreppssätt som kan omsättas i praktiken. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Mer om oss
Vi söker dig som delar våra värdeord – öppna, professionella och utvecklingsinriktade – och som vill vara med på vår resa mot att bli en myndighet i toppklass.

Våra öppna och fina lokaler finns centralt i Stockholm och det finns möjlighet att arbeta på distans 2 dagar i veckan.

På esv.se kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss och se en film där medarbetare berättar varför de valt ESV som arbetsgivare. 
Klicka här: esv.se


Så här rekryterar vi
Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 17 januari 2022. Du ansöker genom att bifoga ansökan i vårt rekryteringssystem. Intervjuer kan komma att ske löpande. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

På vår webb kan du läsa mer om hur vi rekryterar. Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta enhetschef Gunilla Nilsson på 08-690 44 32. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Camilla Meyer, HR-generalist, på 08-690 44 05 eller hr@esv.se. Fackliga kontaktpersoner är Elisabeth Perntz, ordförande Saco-S, elisabeth.perntz@esv.se och Johan Hjerpe, ordförande ST, johan.hjerpe@esv.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 150 anställda.

Liknande jobb

Liknande jobb