Civil IT-tekniker till FMTIS

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Skövde, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 20 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
26197
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-tekniker kommer du att ingå i en arbetsgrupp som svarar för IT-supporten i Skövde garnison. Arbetet består huvudsakligen av att stödja användare och åtgärda ärenden som inkommer via vårt ärendehanteringssystem, både beställnings- och incidentärenden. Uppgifterna innefattar allt från att genomföra driftsättning, felsökning och underhåll på IT-materiel och -system till att genomföra inventering samt att hantera återlämning och kassationer.

Arbetet innefattar även att ta fram och revidera teknisk dokumentation samt att redovisa pågående och avslutade arbeten i aktuella stödsystem. I tjänsten ingår att samverka med FMTIS drift- och förvaltningsorganisation och garnisonens IT-chefer samt ge stöd vid tekniska frågeställningar.

Arbetet utförs både enskilt och tillsammans med andra.

Om enheten
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS har fyra genomförandeenheter (GE) där vi tillhör GE Väst. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, el/mek, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Genomförandeavdelningen (GA) Skövde består av två sektioner, en IT-sektion och en tele-sektion. Vid avdelningen finns idag ca 30 anställda.

Befattningen erbjuder
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter. Anställda i Försvarsmakten har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Fortlöpande kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina önskemål.
 • Bra balans mellan arbete och fritid då vi tillämpar flexibel arbetstid enligt kollektivavtal och 28-35 betalda semesterdagar/år beroende på ålder.
 • 3h friskvård/träning i veckan på arbetstid
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Utöver de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår i befattningen även att regelbundet delta i militär utbildning och färdighetsträning, i genomsnitt 1-2 veckor per år.

Kvalifikationer
 • Utbildning med inriktning mot IT/data på lägst gymnasienivå eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas som likvärdiga
 • Erfarenhet av installation, underhåll och felsökning av mjukvara och hårdvara
 • B-körkort (manuell vx)

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med Windows-server version 2016 och senare
 • Erfarenhet av drift i Linux-miljö
 • Erfarenhet av arbete med drift av Cisco-nätverk och kunskap om fysiska datanätverk
 • Erfarenhet av arbete med McAffee EPO
 • Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system och -infrastruktur
 • Erfarenheter att arbeta enligt ITIL

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann och säkerhetsmedveten. Du tar gärna eget ansvar och ser till helheten såväl som till detaljerna. Du skapar resultat, både självständigt och tillsammans med andra. Dina sociala egenskaper är mycket goda då du kommer att träffa nya människor varje dag. Som person är du trygg i dig själv och har gott omdöme.

Då du kommer att ingå i en arbetsgrupp som tillsammans ansvarar för drift och underhåll av IT-miljön i Skövde garnison kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tilllsvidareanställning med provanställning sex månader

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Skövde

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
GA Skövde, Chef IT-sektionen Anette Bäck, 0500-46 55 07

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist, Jovanna Pettersson Gambino, 019-601 03 57

Fackliga företrädare:
SACO - Per Lohman

OFR/S - Martin Sparr

OFR/O - Johan Nestvall-Boo

SEKO - Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-16. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb