Junior systemanalytiker ekonomistyrning SAP/PRIO

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 20 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
25973
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vi söker dig som är redo att anta nya utmaningar!

Våra seniora systemanalytiker ser fram emot att lära upp dig som vill bli nästa generations systemanalytiker.

I rollen som junior systemanalytiker tillhör du den sektion som har ansvar för att förvalta Försvarsmaktens SAP-lösning PRIO inom det funktionella området ekonomistyrning. Vi står för hela kedjan från lösningsförslag till utveckling och driftsättning. Det innebär även att vi utför den konfigurering vi ansvarar för själva. Utöver det arbetar vi med incidenthantering, framtagning av förstudier och framtidsspaningar. Allt i nära samarbete med kärnverksamheten så att det vi levererar blir precis vad Försvarsmakten behöver. Vi jobbar i nära samarbete med kollegor på andra sektioner som integration, teknik, ABAP, HR och logistik.

Förberedelserna för uppgraderingen av SAP till S4/HANA är uppstartade och kommer parallellt med vidmakthållande av befintlig systemfunktionalitet vara våra huvuduppgifter under de kommande åren.

Om verksamheten
Ekonomistyrningssektionen tillhör avdelning PRIO på Systemförvaltningsenheten. Sektionen består av 12 personer med både verksamhets- och konsultbakgrund. Gruppen har bred kompetens både på en funktionell och teknisk nivå som vi delar med oss av till varandra. För att stötta dig hjälper vi dig med en introduktionsplan och relevant utbildning.

Systemförvaltningsenheten, SFE - består av ca 350 personer. Enheten förvaltar och utvecklar Försvarsmaktens drygt 80 IT-system och dess masterdata, ledningen och huvuddelen av verksamheten bedrivs i våra nya lokaler i Enköping. Verksamhetsorter är även Arboga och Boden. SFEs huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens drift och att dess information är säker, riktig och tillgänglig. SFE erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet. Tillsammans bidrar vi till att skapa ett starkare försvar som möter varje hot och klarar varje utmaning.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Möjlighet till interna och externa utbildningar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
  • Aktuell och relevant utbildning inom IT och/eller ekonomi alternativt motsvarande kompetens som av Försvarsmakten bedöms likvärdig

Meriterande
  • Arbetslivserfarenhet inom IT och/eller ekonomi
  • Erfarenhet av större affärssystem

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är nyfiken, tar ansvar och har stort mått av eget driv. Du har en lust att lära dig nya saker, är initiativrik och välstrukturerad. Vi ser gärna att du som person är analytisk och kan uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser också att du har lätt för att kommunicera och är bra på att bygga relationer. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrig information
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Magnus Berglind 076-634 78 49. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta handläggare HR Karin Lind, 019-39 35 00 (växel).

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-16.

Fackliga företrädare:

SACO Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

OFR/O Johan Nestwall-Boo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb