Utvecklingsledare till FMTIS Driftenhet

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 19 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
26261
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Om tjänsten
Vi befinner oss i en expansiv utvecklingsfas och behöver därför förstärka med ytterligare en utvecklingsledare.

Vill du vara med och utveckla arbetsmetoder, stödverktyg och processmodeller i en verksamhet med stor dynamik? Vi söker en engagerad och driven utvecklingsledare till enhetens stabsavdelning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som utvecklingsledare kommer du att i en central roll påverka utvecklingen för att förbättra organisationen och arbetssättet. Du samarbetar med chefer på flera nivåer och specialister inom många kompetensområden.

I arbetsuppgifterna ingår att leda och delta i projektarbeten samt genomföra utredningar och behovsanalyser, både när det gäller egen enhet men även för annan utveckling inom förbandet.

Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
 • Arbetslivserfarenhet av förändrings- och/eller projektledning
 • Dokumenterad erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete
 • Dokumenterad arbetserfarenhet av verksamhetsutveckling inom IT-området och/eller telekommunikation
 • Dokumenterad arbetserfarenhet av att tolka och analysera underlag utifrån genomförda utredningar
 • Flytande svenska i tal och skrift
 • Svensk medborgare
 • B-Körkort

Meriterande kvalifikationer
 • God kunskap om FM organisation och processer avseende drift och/eller förvaltning av IT/telekommunikation
 • Certifierad inom någon av ITIL's discipliner eller motsvarande kompetens
 • Erfarenhet av projektledning (valfri modell)

Personliga egenskaper:
För att passa hos oss är du öppen, social och prestigelös. Du har lätt för att knyta kontakter och har en stor initiativförmåga samtidigt som du är noggrann, kvalitetsmedveten och har en god analytisk förmåga.

Om förbandets verksamhet
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 st avdelningar.

Om avdelningen
Stabsavdelningen svarar för utvecklingen inom enheten och stödjer såväl enhetsledning som enhetens övriga avdelningar vid beredning, samordning och uppföljning av uppdrag/uppgifter. Avdelningen har både civil och militär personal med två verksamhetsorter.

Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du får träna 3 timmar i veckan på arbetstid, och har nära tillgång till gym, simhall och andra träningsanläggningar. Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På stabsavdelningen möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Övrigt
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
 • Sysselsättningsgrad: 100%
 • Arbetsort: Arboga
 • Tillträde: Enl. överenskommelse

För upplysningar om tjänsten
Utvecklingsledare Magnus Nordahl tfn 08-788 75 00 (växel), alternativt via email magnus.nordahl@mil.se. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Magnus Johansson, FMTIS/J1, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare
Tel: 0589-40400 (vxl) SACO-F Per Lohman, OFR/S Martin Sparr, SEKO Jörgen Stehn


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb