Stabs- och underrättelseassistent till försvarsmaktens cyberförsvar!

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 17 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
24433
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmakten söker en stabs- och underrättelseassistent för strategisk planering av cyberförsvaret till sektionen för cyberförsvar vid Försvarsmaktens avdelning för strategiska informationshantering och IT-verksamhet (LEDS CIO). LEDS CIO stödjer Överbefälhavaren i alla tidsperspektiv genom att planera, leda och följa upp Försvarsmaktens strategiska informationshantering och IT-verksamhet (cyberförsvar).

Försvarsmakten har redan idag de kompetenser som krävs för att genomföra alla typer av cyberoperationer. Men samhällets ökande beroende av en alltmer komplex och sårbar cybermiljö medför att Försvarsmakten tillsammans med andra ytterligare måste förstärka och utveckla förmågan att skydda Sverige i cybermiljön liksom vi gör till havs, i luften och på land.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som stabs- och underrättelseassistent innebär framtagning av underlag till stöd för militärstrategisk inriktning och genomförande av operationer i cyberrymden. Exempel på arbetsuppgifter är att stödja sektionens arbete med utveckling av lägesbild, analys och sammanställning av information. Det ingår också att delta i incidenthantering inom cyberförsvarsområdet.

Du kommer att stödja sektionens arbete med administration, planering, föra protokoll och uppföljning. I arbetet ingår det även framtagning av underlag i övrigt för att stödja sektionen. Det är en utåtriktad roll, du kommer att ha många samarbetsytor och flera kontaktytor.

Kvalifikationer
God förmåga att sammanställa och presentera material både muntligt och skriftligt. Genomfört Grundutbildning i FM. God kunskap i Microsoft Office.

Meriterande
Erfarenhet av arbete som stabs- eller underrättelseassistent i militär stab, lägst taktisk nivå. Dokumenterad utbildning inom FM avseende underrättelse- och säkerhetstjänst. Erfarenhet från Försvarsmakten, central nivå. Erfarenhet från och kunskap om metoder inom underrättelsetjänst. Erfarenheter från FM incidenthantering. Goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper
Tjänsten ställer höga krav på samarbetsförmåga, gott omdöme och förmåga att prioritera för att kunna leverera underlag med kvalitet inom angivna tidsförhållanden. Du trivs med ett högt tempo och är prestigelös, trygg och stabil. Andra betydelsefulla egenskaper är integritet och hög inlärningskapacitet. Du trivs att arbeta som del i en grupp med förmåga att ta initiativ och hitta lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde snarast efter överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för civil och militär personal. Arbetsort, Stockholm.Upplysningar om tjänsten lämnas av Patrik Ahlgren, 073-8521546.

Fackliga representanter
OFR/S Kjell Tetzlaff
SACO Camilla Robertsson
SEKO Lise-Lotte Larsson
OFR/O Arne Nilsson
Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast den 2022-01-16. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 731019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb