Arkitekt med inriktning it- och cybersäkerhet?

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 december 2021
Stängs
den 24 januari 2022
Ref:
21-33178
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Finansinspektionen (FI) är mitt inne i en spännande digitaliseringsresa där vi aktivt jobbar med allt från införande av agilt arbetssätt, moderniserar och vidareutvecklar systemstöd för verksamheten, inför ny teknik på vårt kontor och våra arbetsplatser till att vi moderniserar våra lokaler och arbetssätt. För att kunna göra det förstärker vi nu vår it-organisation. Verksamhetsområde It har i uppdrag att leda FI:s arbete med att ta fram och förvalta it-tjänster och it-produkter samt att stödja verksamheternas tillämpning av it. Området ansvarar för FI:s it-strategi och för att leda myndighetens digitaliserings- och visionsarbete när det gäller it- och teknikfrågor. Området ansvarar också för samordning av it-projekt, myndighetens arbete med it-innovation och internationell it-koordinering samt it-arkitektur och it-säkerhetsarbete på FI. Inom område It jobbar cirka 100 personer fördelat på tre avdelningar och en stab.

Som lösningsarkitekt på Finansinspektionen (FI) arbetar du med att granska och ta fram nya lösningsstrategier samt ny lösningsarkitektur vid förvaltning och verksamhetsutveckling på FI. Du arbetar med att upprätthålla it-säkerheten och skyddet mot cyberrisker. Du kravställer, granskar och arbetar övergripande med infrastrukturellt närliggande plattformar och hårdvara som exempelvis brandväggar, nätverkstopologier, certifikathantering och liknande. Du kommer i de tidiga utvecklingsfaserna bland annat att samarbeta med kravanalytiker för att formulera övergripande lösningar kopplade till identifierade krav samt stödja mjukvaru- och systemarkitekter och integrationsspecialister.

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom it, gärna med inriktning på säkerhet eller motsvarande, alternativt dig som på annat vis kan styrka dina kunskaper. Om du dessutom har en akademisk examen inom till exempel systemvetenskap eller som civilingenjör är det meriterande. För rollen krävs det att du har några års erfarenhet av it- och cybersäkerhetsfrågor i någon form av specialistroll samt att du har kompetens inom relevanta verktyg och systemstöd på kunskapsområdet. Vi ser även att du har goda kunskaper i attackvektorer, hotbildsmodulering, detektionsmetoder samt genomförande av regulativa och organisatoriska krav.

Vi ser det som meriterande om du dessutom har erfarenhet av arbete med ramverk för styrning av it- och informationssäkerhet, exempelvis ISO27001, Open Security Architecture, CIS Controls eller NIS. Detsamma gäller om du har erfarenhet av Security Operations Center (SOC) samt om du har andra kunskaper inom övervakning och datavisualisering med exempelvis Splunk, Elastic, Prometheus, Grafana eller Kibana. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du analytisk, självgående och kommunicerar tydligt och transparent. Du gör strategiska, långsiktiga planer, är lugn, uppmärksam och tillmötesgående samt bidrar till ett gott samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande verksamhetsområdeschef Stefan Sundman på 08-408 985 66.

Vi har normalt sex månaders provanställning. En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta intyg, senast den 24 januari 2022. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Liknande jobb

Liknande jobb