FRA

Innovativ utvecklare med fokus på automatisk dataanlys

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 20 december 2021
Stängs
den 16 januari 2022
Ref:
2846373
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker en skicklig programmerare med gediget intresse för att utveckla automatisk dataanalys av stora datavolymer. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och kunskapsintensiv verksamhet där du får vara och med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som utvecklare hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar. Din enhet ligger på kontoret för Accessutveckling och inom detta område ska avdelningen bland annat förvalta och utveckla kunskap om signalmiljön till stöd för underrättelseverksamheten samt utveckla FRA:s förmåga inom vissa trafikflödesfrågor.

Som utvecklare tillhör du en enhet med fokus på Data Science, AI och automation, och du bidrar till myndighetens generella innovationsarbete inom automatisk dataanalys. Ditt uppdrag innebär att delta i enhetens utveckling av metoder och teknik för automatisk bearbetning och analys av stora datavolymer. Du utvecklar prototyper av idéer från inhämtning och bearbetning av data till visualisering av resultat. Du kan även vara med och påverka och vidareutveckla vår cloud-plattform. En del av ditt uppdrag innebär också att följa med i den globala IT-/telekomutvecklingen och på ett flexibelt sätt hantera teknikskiften som påverkar verksamheten. I din roll har du mycket kontakt med andra delar av FRA och kontakter med internationella partners kan förekomma.

Vi erbjuder ett uppdrag i en kreativ problemlösande miljö med engagerade medarbetare med stort driv. Du kommer få arbeta tillsammans med härliga kollegor i ett öppet klimat där vi arbetar prestigelöst och vi drivs av den gemensamma känslan av att få göra skillnad.

Du kan

Du är en skicklig programmerare med erfarenhet och intresse av att utveckla automatisk dataanalys av stora datavolymer. Vi ser det som meriterande med akademisk examen inom datavetenskap men för oss är din personlighet, dina kunskaper och ditt gedigna intresse för området viktigare än formell utbildning.

Att utveckla i en containermiljö som Kubernetes är inget nytt för dig och du har lätt för att variera och välja det programmeringsspråk och den metod som bäst passar uppgiften. Det är dessutom bra om du är en van Linuxanvändare.

Det är till din fördel om du har erfarenhet av utvecklingsarbete inom underrättelse- eller säkerhetstjänst.

Vad avser IT-kunskaper ser vi det som meriterande om du har erfarenheter inom ett eller flera av följande teknikområden:
  • Databaser som Neo4j och Elasticsearch
  • Kunskaper om metoder inom maskininlärning eller djupinlärning
  • Vana att utveckla visualisering som förenklar och förstärker användarupplevelsen
  • Kunskaper om IP-nätverk och hur routing fungerar
  • Erfarenhet av arbete med själva Kubernetesplattformen är ett extra plus

I övrigt läser, skriver och talar du obehindrat på svenska och engelska och skulle du kunna fler språk ser vi det som meriterande.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en lagspelare med hög servicekänsla och en dokumenterat god leveransförmåga. Som person tar du initiativ och startar igång aktiviteter och med ett gott omdöme och har mod att agera efter din egen övertygelse. Vi söker dig som är kreativ och som med hjälp av dina specialistkunskaper har en god problemlösande analysförmåga och trivs med att arbeta på tills projekt avslutas eller resultat uppnås. Vi söker dig som sätter höga mål och jobbar hårt för att uppnå dem samt kan förändra ditt beteende snabbt och effektivt för att hantera uppsatta mål. Vidare söker vi dig som har lätt att anpassa dig till nya omständigheter och är positiv och entusiastisk även i utmanande situationer. Du är bra på att samarbeta och dela med dig av din kunskap och expertis. Tjänsten ställer även höga krav på lojalitet och flexibilitet.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 4402. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-01-16.
Referensnummer 3547/20.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb