Driftingenjör IT

3 dagar kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Eksjö, Jönköpings län, Sverige
Annonserat
den 20 december 2021
Stängs
den 22 januari 2022
Ref:
26279
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

FMTIS, Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, är det strategiska ledningsförbandet och utgör fundamentet för Försvarsmaktens ledningsförmåga.

Vi söker nu söker en Driftingenjör IT till FMTIS i Eksjö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Arbetet består huvudsakligen av att självständigt arbeta med ärenden som inkommer via vårt ärendehanteringssystem och dokumentera ärenden och materiel i berörda system.
 • Självständigt genomföra underhåll och driftsättning av IT-materiel samt hantera in- och utleverans av IT-materiel kopplat mot dessa. Installation av klientsystem (främst MS klient operativ system) samt grundläggande felsökning i nätverk samt kringutrustning (TCP/IP).
 • Driva egna tilldelade projekt och uppdrag och vara beställarkompetens mot externa leverantörer/installatörer.
 • Stötta övrig teknisk personal inom ramen IT vid felsökning, felavhjälpning och underhåll inom andra teknikområden.

Arbetet utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar, beredskap kan förekomma, arbetsuppgifter kan förekomma på annan ort.

Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot data/datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga
 • Goda kunskaper om MS Windows server, klientoperativsystem och klienthårdvara
 • Erfarenhet av installation, underhåll, felsökning, optimering och konfigurering av hårdvara.
 • Grundläggande förståelse för begrepp och funktioner inom protokollfamiljen TCP/IP, switching och routing
 • B-körkort

Meriterande
 • Kunskaper och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system
 • Militär grundutbildning
 • IT-certifiering från tex Microsoft eller Cisco
 • Kunskaper om UPS

Personliga egenskaper
Som person är du öppen, serviceinriktad och trivs med många kundkontakter. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ser att du som person är noggrann och säkerhetsmedveten. Du gillar att jobba i lag och har förmågan att se möjligheter.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Befattningen är civil med krigsplacering i Försvarsmakten. Obekväm arbetstid förekommer samt resor i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsort Eksjö.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Avdelningschef Martin Hertzman 0381-185 59.

Projektplanerare Matz Felix 0381-183 88.

Fackliga företrädare:

OFR/ O Wiveca Hörlin Wisborg

OFR/ S Martin Sparr

SEKO Försvar Matz Felix

SACO-F Pär Lohman

Samtliga nås vi växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast den 22 januari 2022.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb