Must söker systemspecialist till sektionen för teknisk inhämtning

6 dagar kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 20 december 2021
Stängs
den 31 januari 2022
Ref:
26268
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must. Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemspecialist kommer du vara den som ansvarar för att ta fram, sätta upp och ta hand om system och tekniska lösningar som används inom verksamheten. Det kan röra sig om allt från stora tekniktunga system till små enkla hjälpmedel och verktyg som oftast bygger på de senaste teknologierna inom respektive verksamhetsområde.

Vi arbetar i mindre arbetslag där kreativitet och kunnande värderas högt, där alla har möjlighet att bidra med sina idéer, tankar och kompetenser. Med din expertis kommer du att ha stort inflytande i införandet av nya lösningar som uppfyller dina medarbetares behov.

Vi använder både opensource-produkter och kommersiella lösningar där det passar och är lämpligt. Det innebär att du kommer att få lära dig och arbeta med många intressanta högteknologiska produkter och teknikområden.

Kvalifikationer
  • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet inom t.ex. OS, nätverk, databaser och lagring
  • Erfarenhet av att administrera Linux och Windowsmiljöer
  • Erfarenhet av virtualiserings- och containerlösningar, t.ex. VMware, Proxmox, Docker
  • Körkort - B

Meriterande kvalifikationer
  • Nätverkskompetens motsvarande Cisco CCNA
  • Erfarenhet av scripting och programmering t.ex. Bash, PowerShell eller Python
  • Erfarenhet av automatiseringslösningar, exempelvis Ansible
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens kryptosystem

Personliga egenskaper
Du har ett stort intresse av systemutveckling och nätverkslösningar, känner dig bekväm med både Linux- och Windows-miljöer och drivs av att ständigt vilja utveckla och förbättra nya och befintliga lösningar. Du har erfarenhet av drift, underhåll och livcykelhantering. Du är kunnig inom hårdvara, nätverk, olika operativsystem och serverlösningar. Du är en person som gillar att jobba i en miljö där det dagligen dyker upp nya roliga utmaningar som du löser antingen på egen hand eller tillsammans med dina medarbetare. Du kommer verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet. Du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är civil. Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv "Systemspecialist" i ämnesraden.

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Camilla Robertsson för SACO/HKV, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Ansökan med personligt brev och CV skickas med post till
Försvarsmakten

Must Ledk HR

107 85 Stockholm

Märk din ansökan "Systemspecialist"

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-01-31. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb