Förvaltningsledare med projektledarkompetens

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 21 december 2021
Stängs
den 16 januari 2022
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en erfaren förvaltningsledare och vill vara med på vår resa att framtidssäkra stödsystemen för den fastighetsförvaltande organisationen? Då är denna roll hos en av Sveriges största fastighetsägare något för dig!

På Svenska Bostäder arbetar du med engagerade, prestigelösa och hjälpsamma kollegor. Tillsammans med oss får du möjlighet att vara med och påverka morgondagens Stockholm samtidigt som du bygger din karriär och har roligt på jobbet. Vi kan erbjuda dig ett varierat arbete med bra förmåner i ett företag som är utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Är du intresserad av att läsa mer kring det arbetet så hittar du det här på karriärsidan.

På Svenska Bostäder pågår ett arbete med att modernisera bostadsbolagets roll och skapa en allmännytta för framtiden. En del i denna satsning handlar om att nyttja digitalisering som en förändringsmotor.
För att möjliggöra denna ambition har vi påbörjat vår förflyttning mot tjänsteorienterad IT leverans för att effektivare kunna jobba med digital verksamhetsutveckling. Nu behöver vi förstärka med en Förvaltningsledare med inriktning på vår digitala utveckling inom fastighetsförvaltning.

Om tjänsten

Som Förvaltningsledare på Svenska Bostäder rör du dig mellan verksamhetsprocesser och IT processer, ansvarar du för att förvaltningsplanen verkställs genom att övergripande leda, planera och följa upp projekten och aktiviteterna. Du säkerställer att det finns tillgängliga resurser, att insatserna koordineras med övriga projekt och att de möter organisationens utvecklingsbehov och värdeskapande. Du leder nätverket bestående av objektspecialister, systemägare, processamordnare och IT-tjänsteansvariga. En central del av arbetet är att hantera organisationens behov till förbättringar av IT tjänsterna, samt att med hjälp av nya digitala lösningar driva utveckling av verksamhetsprocesser. Du fångar upp behov, nyttovärderar och driver digital utveckling.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvara för att förvaltnings- och utvecklingsinsatserna möter verksamhetens strategiska inriktningar och målen i verksamhetsplaner
  • Följa upp och rapportera förvaltningsgruppens arbete
  • Delta i leverantörsmöten samt förvaltningsforum utanför företaget.
  • Stödja chefer och systemägare i utvecklingen av verksamheten med hjälp av IT och digitalisering
  • Projektleda och koordinera förvaltningsarbete samt behovs- och kravarbete.
  • Kommunikation och förankring av förändringar
  • Följa upp informationssäkerhet och dataskyddsfrågor
  • Fånga in utvecklingsbehov samt driva på digital verksamhetsutveckling inom bolaget

Om dig

För att lyckas i rollen tror vi att du är en handlingskraftig och initiativtagande ledare. Du är van att arbeta projektorienterat och mot uppsatta mål. Som person har du en ödmjuk men tydlig framtoning, du inger förtroende genom din expertis, är relationsskapande och är van vid många kontaktytor. Du har erfarenhet från systemförvaltning eller systeminförande av större system med flera moduler, där många intressenter och releaseplanering tillhör vardagen. Förmågan att skapa struktur och ordning är en värdefull egenskap. Du är van vid en multisourcing miljö.

För rollen relevant IT-utbildning och minst 5-års arbetslivserfarenhet där du byggt kunskap gällande grundläggande systemförståelse.

Vi ser det som meriterande med:

Kunskap i projektmetodik och IT ramverk såsom ITIL, Pm3. Samt erfarenhet av att ha jobbat i gränslandet mellan verksamhetsprocesser och systemfrågor som t.ex förvaltningsledare, Business Relationship Manager eller produktägare. Du har erfarenhet förvaltning av eller implementation av molntjänster, appar och chatbot. Du har tidigare jobbat med fastighetssystem, exempelvis Fast2.

Du kommer att tillhöra IT-enheten med 12 kollegor, som är en del av avdelningen Verksamhetsutveckling. Utöver IT finns inom avdelningen strateger, verksamhetsutvecklare och specialister inom hållbarhet och miljö.

Sista ansökningsdag 16/1 - 2022
Intervjuer kommer att ske löpande under hela processen. Det innebär att beslut om anställning kan tas tidigare än sista ansökningsdag. I och med kommande långhelger kan processen dock komma att dra ut på tiden.

Svenska Bostäder bildades 1944 och ägs av Stockholms stad. Tillsammans med vårt dotterbolag Stadsholmen äger och förvaltar vi cirka 28 800 hyreslägenheter och mer än 5 000 kommersiella lokaler. Vi är för närvarande cirka 340 medarbetare och har vårt huvudkontor i Vällingby Centrum. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag och har varit en central aktör i skapandet av det svenska folkhemmet. I över 75 år har vi haft en aktiv roll i byggandet och förvaltandet av bostäder och lokaler i Stockholm.

Är du intresserad av att komma i kontakt med våra fackliga representanter https://www.svenskabostader.se/karriar/lediga-jobb/

Kontaktperson

Daniel Sandberg
daniel.sandberg@svenskabostader.se

Liknande jobb

Liknande jobb