Systemtekniker DBA till Socialstyrelsen

2 dagar kvar

Rekryterare
Socialstyrelsen
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 21 december 2021
Stängs
den 21 januari 2022
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en erfaren DBA med ett genuint intresse av teknik och som brinner för att jobba med tekniskt utmanande frågeställningar? Har du lång erfarenhet av databaser i klustrade/high availability miljöer? Då är välkommen att skicka din ansökan till oss!

 

Socialstyrelsen befinner sig i en utvecklingsfas där vi står inför stora utmaningar och söker därför en erfaren databasadministratör, som vill arbeta med att förvalta och utveckla Socialstyrelsens databasplattformar. Som DBA arbetar du med drift och förvaltning samt utveckling av databasplattformar i komplexa miljöer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara daglig drift, konfiguration, proaktivt underhåll, felsökning, db-backup, automation/standardisering, SQL kodning (bl.a. rapporter) samt datamodellering. Det ingår även underhåll av myndighetens databaser som utgörs av främst Microsoft SQL server och SQL kluster med flera instanser. I dina arbetsuppgifter ingår också att ge stöd till tekniker, systemutvecklare och förvaltare av system gällande databasrelaterade frågor.

 Vi söker dig som har

  • akademisk examen inom området eller kunskaper förvärvat på annat sätt
  • mångårig erfarenhet av databaser i klustrade/high availability miljöer
  • mångårig erfarenhet av Microsoft SQL-Server
  • arbetat med skriptprogrammering (Powershell, SQL)
  • erfarenhet av att arbeta i projekt
  • goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska.

Rollen kräver att du tar stort ansvar och egna initiativ. Du behöver ha förmågan att se helheten såväl som detaljerna i vår Windowsmiljö där majoriteten av servrarna är virtualiserade. I din roll som Databasadministratör hos oss är det viktigt att du är strukturerad och analytisk samt problemlösningsorienterad. Det är viktigt att du kan arbeta både självständig och samarbetsinriktat. Vi ser också att det är viktigt att du är en person som tycker om att ta ansvar och vidareutvecklar dig, och att du drivs av att skapa hållbara lösningar i samspel med dina kolleger samt håller dig uppdaterad på aktuell och ny teknik. Vid rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du även har

  • erfarenhet av testdatagenerering
  • arbetat med Microsoft IIS, Tomcat eller andra webbservrar
  • erfarenhet av PM3.

Anställningsinformation

Anställningen är en tillsvidareanställning, på heltid, med provanställning under 6 månader med placering på avdelningen för Verksamhetsutveckling, stöd och service, enheten för Infrastruktur,  i Stockholm. Välkommen med din ansökan senast den 21 januari 2022. I ditt personliga brev ber vi dig beskriva dina erfarenheter som matchar den bakgrund och kompetens vi efterfrågar.  Ange diarienummer 2.6.1-41729/2021.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder dessutom bra villkor för bland annat friskvård, flexibel arbetstid, semester och pension.

Tillträde sker snarast.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta rekryterande enhetschef Benny Thörn. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalspecialist Ola Nordin-Remberger. Fackliga företrädare är Carl-Erik Flodmark för SACO och Magnus Göransson för ST. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.

Om Socialstyrelsen

God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor.

Liknande jobb

Liknande jobb