FRA

Teknisk strateg inom svensk underrättelsetjänst

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 21 december 2021
Stängs
den 16 januari 2022
Ref:
2847855
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en skicklig produktledare som drivs av att leverera tekniska lösningar med verksamhetsnytta, i en värld som ständigt förändras. Är du den vi söker kan vi erbjuda en unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet

Som produktledare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Ditt uppdrag

Vi söker en produktledare till den tekniska avdelningen med ansvar för system inom bearbetning och analys. Rollen är mycket omväxlande och central för samarbetet mellan den tekniska avdelningen och våra användare inom underrättelsetjänsten.

Du har ett övergripande ansvar för ditt produktområde vilket innebär ansvar för hela livscykeln; utveckling, vidareutveckling, drift och avveckling av produkter och system. Det sker i nära samarbete med vår leveransorganisation och med systemägare och representanter för våra beställare inom andra delar av myndigheten. Ditt fokus är att möta och förstå verksamhetens behov och krav för att omsätta det till långsiktig planering och tekniska lösningar.

En stor del av arbetet handlar om strategiska frågor och planering för utveckling av de system och tjänster som ingår i din produktportfölj. I uppdraget ingår även behovsanalyser, samordning av förmågebehov samt prioritering. Du samarbetar med utvecklare, leveransledare, domänarkitekter och enhetschefer samt sitter med i styrgruppen för ditt produktområde. I rollen har du även ansvar för affärsrelationer med externa parter och du ansvarar för budget och ekonomisk uppföljning. Du förväntas följa den tekniska utvecklingen i omvärlden. Resor inom och utanför Sverige förekommer på regelbunden basis.

Du kan

Vi söker dig som har en högre teknisk utbildning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet, i kombination med flerårig erfarenhet av mjukvaruutveckling och systemarkitektur, agila arbetssätt och DevOps. Vi ser att du har god teknisk förankring och inblick i relevanta tekniska områden. Du har erfarenhet av arbetsledning och har haft budgetansvar och erfarenhet av budgetarbete. Vidare ser vi att du har en god pedagogisk förmåga när det gäller att beskriva strategier för beställare och ledning. Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Meriterande är om du har arbetat med tekniska lösningar inom underrättelsetjänst eller telekom-sektorn. Har du haft personalansvar ser vi även det som meriterande. Har du erfarenhet av teknisk och ekonomisk planering och strategi eller erfarenhet av att utveckla system som hanterar stora datamängder är det en fördel. Meriterande är om du har körkort då resor ingår i tjänsten.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du är initiativtagande och tycker om att arbeta strategiskt med förbättringsprojekt och utveckling av metoder för att se till att arbetssätt, processer och rutiner ligger i framkant. För att trivas i verksamhetens dynamiska miljö krävs det att du är självgående men samtidigt kan växla fokus och prioritera vid förändrade omständigheter. Med din förmåga att behålla motivation och effektivitet i både med- och motgång ser du till att resultat uppnås. I och med att du har omfattande interna och externa kontakter, krävs det att du har god förmåga att samarbeta, är tydlig i de budskap du förmedlar och har lätt för att skapa goda relationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 44 93. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-01-16.
Referensnummer 4298/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb