FRA

Chef för Cybersäkerhetskontoret

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 21 december 2021
Stängs
den 23 januari 2022
Ref:
2846757
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven chef till kontoret för Cybersäkerhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA:s cybersäkerhetskontor har till uppdrag att följa angripare bakom kvalificerade cyberangrepp och att stärka skyddet hos de mest skyddsvärda verksamheterna i Sverige. Cybersäkerhetskontoret bygger kontinuerligt upp omfattande kunskap kring angriparnas tillvägagångsätt och motiv, vilket omsätts till olika åtgärder för att höja skyddet hos FRA:s uppdragsgivare. Cybersäkerhetskontorets verksamhet ingår i kärnan av Sveriges cyberförsvar och är en betydande del av Nationella Cybersäkerhetscentrum. Ditt uppdrag är att driva och utveckla en verksamhet i stark tillväxt och samtidigt möta uppdragsgivarnas ökade efterfrågan på underrättelser, tekniska lösningar och rådgivning.

Tillsammans med dina kontorschefskollegor utvecklar ni samarbete över gränser och en kultur som främjar innovation och kreativitet. På så sätt säkerställer ni att FRA fortsatt är Sveriges expertmyndighet på cyberområdet.

I rollen som kontorschef ska du leda kontoret avseende verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget. Du tillämpar ett indirekt ledarskap och har personalansvar för kontorets enhetschefer. Du planerar, fördelar resurser och är med och utvecklar verksamheten samt arbetar med kontorets metoder och processer. Du är även system- och informationsansvarig för kontorets system. I uppdraget är du leveransansvarig gentemot uppdragsgivare och Nationellt Cybersäkerhetscentrum.

Du är den som driver förändringsarbete och anpassar kontorets arbetssätt och kompetenser utifrån vad som sker i vår omvärld. Som en del av avdelningens ledningsgrupp är du med och verkställer avdelningens planer och föreslår förändringar i dessa. I tjänsten ingår att kvalitetssäkra produktion och leveranser och löpande följa upp dessa. Som kontorschef är du ansvarig för att produktion sker i enlighet med gällande tillstånd, föreskrifter och lagstiftning och säkerställer kontorets underlag till tillståndsansökningar. Du är även med och kravställer teknisk utveckling, drift och förvaltning.

Som kontorschef har du många kontaktytor och ansvarar för att goda samarbetskontakter upprätthålls med andra avdelningar inom FRA. Du samverkar även med partners, såväl internationella som nationella. Du kommer även ha ett nära samarbete med Nationellt Cybersäkerhetscentrum. Resor förekommer i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen eller motsvarande erfarenhet förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du ska ha arbetat i en position där du haft personal- och budgetansvar. Du har erfarenhet av underrättelseverksamhet och/ eller cybersäkerhet, inom FRA eller annan organisation. Om du har varit chef över andra chefer är det meriterande. Du som söker har en generell insikt och kunskap inom IP-området samt minst baskunskaper inom Microsoft Office. Kunskaper inom cybersäkerhet är meriterande. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är kreativ och initierar, anpassar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser. Du har en positiv attityd även i mer pressande situationer och är den som skapar motivation hos andra att prestera enligt höga standard. Planering är något du är duktig på och har förmågan att utveckla både kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska. I rollen som kontorschef tillämpar du som tidigare nämnt ett indirekt ledarskap och därför söker vi dig som är tydlig i din kommunikation såväl muntligt som skriftligt och ser till att hålla andra informerade. Då du har många kontaktytor är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra och dela med dig av din information och expertis för att uppnå önskade mål.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Charlotte Lindgren på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-01-23.
Referensnummer 4141/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb