Penetrationstestare till Riksbanken i Stockholm

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 23 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för IT- och cybersäkerhet och vill arbeta med spännande uppgifter i en miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus? Som Penetrationstestare kommer du att planera och genomföra penetrationstester av Riksbankens IT-miljö för att identifiera sårbarheter och förstärka Riksbankens IT- och cybersäkerhet. Riksbankens IT-miljö innehåller flera samhällskritiska system och vi ställer höga krav på dig som vill jobba med oss men vi erbjuder samtidigt möjlighet att arbeta, växa och utvecklas i en omgivning som få kan matcha!

VI ERBJUDER DIG
För Riksbanken är IT- och cybersäkerhet ett mycket viktigt område. IT är verksamhetens strategiska partner och har höga ambitioner att ligga i framkant med kompetens, IT-stöd och cybersäkerhet. Som penetrationstestare kommer du att bidra till vidareutvecklingen av Riksbankens IT- och cybersäkerhet i takt med omvärldens snabba förändring. Förutom eget arbete som penetrationstestare kommer du också ha möjlighet att bidra i arbete med DevSecOps och säker applikationsutveckling.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS
I din roll som Penetrationstestare kommer du bland annat att:

  • löpande utföra penetrationstester av Riksbankens IT-stöd bestående av en bred flora IT-system (inklusive flera samhällskritiska IT-system), infrastrukturkomponenter, molntjänster och klienter
  • stödja och koordinera externa penetrationstester
  • planera, koordinera och genomföra regelbundna Red/Purple Team tester
  • utföra källkodsgranskningar samt stödja och koordinera externa källkodsgranskningar
  • stödja Riksbankens systemutveckling i dess arbete med DevSecOps och säker applikationsutveckling
  • omvärldsbevaka inom området vilket även kan innebära deltagande i vissa internationella forum

I din roll bidrar du också till att stärka verksamhetens medvetenhet om IT-säkerhetsrisker. Du har stor förståelse för verksamhetens behov och bidrar med din erfarenhet och kunskap samt agerar expert och rådgivare i IT- och cybersäkerhetsfrågor. Vid behov agerar du även som projekt-/aktivitetsledare.

DITT TEAM
Riksbankens IT-verksamhet leds av en IT-chef och består av fyra enheter som leds av varsin enhetschef. Du tillhör Enheten för arkitektur, IT-säkerhet och e-krona där du kommer arbeta nära och i samarbete med IT-säkerhetsansvarig, IT-säkerhetsarkitekter, systemansvariga, IT-arkitekter, Riksbankens riskenhet och Riksbankens leverantörer.

MER OM DIG
Du har universitets- eller högskoleutbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har flera års praktisk erfarenhet av att genomföra penetrationstester med hjälp av verktyg och manuella handgrepp. Du gillar att fördjupa dig i tekniska detaljer för att förstå hur tekniska skydd kan kringgås. Det är meriterande om du har god erfarenhet av systemutveckling och programmering då vi anser att detta ger dig en bra förståelse för var sårbarheter kan uppstå i applikationer. Det är även meriterande med erfarenhet av relevanta ramverk som t.ex. OWASP och MITRE ATT&CK. Arbete inom drift och förvaltning samt kompetens inom IT-infrastruktur, nätverk och operativsystem (UNIX och Windows) är också meriterande. Vi ser gärna att du har någon relevant certifiering inom området.

Som person har du förmåga till helhetssyn och ett genuint intresse för IT-säkerhetsfrågor. Du har en mycket god analytisk förmåga, arbetar strukturerat och är självgående. Du kommer att spendera mycket tid att hitta sårbarheter vilket ställer krav på att du har uthållighet och gillar att gå ned på djupet i tekniska detaljer. Du är initiativtagande samt mål- och resultatinriktad. Du har också en god kommunikativ förmåga, kommunicerar och skriver flytande på både svenska och engelska.

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage. Läs mer om våra förmåner här. Följ oss även på linkedinfacebook och twitter för att se våra senaste uppdateringar.

Läs mer om hur det är att arbeta på Riksbanken här.

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV inklusive relevanta betyg senast den 17 januari. Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor. På så vis kan du enkelt söka tjänsten och vi ges möjligheten att utvärdera våra kandidater på lika villkor.

Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär att du lämnar in examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning och vi kontrollerar att dessa stämmer. Du kan välja att ladda upp relevanta dokument redan vid ansökningstillfället eller så inlämnar du dessa längre fram i processen om det blir aktuellt. Du kan läsa mer om hur det fungerar när du söker jobb på Riksbanken här. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Vi återkopplar till dig via mail och ber dig att noga se över både inkorg och skräppost så du inte missar något. Du får också gärna kontakta oss med vändande mail om du upptäcker att utskicken inte hamnar rätt.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

 

Kontaktpersoner

Siniša Cicović

Enhetschef

08-787 03 21

 

Liknande jobb

Liknande jobb